Connect with us

technokrata

A Panasonic sem akar lemaradni, itt az Eluga Power!

Kütyük

A Panasonic sem akar lemaradni, itt az Eluga Power!

Vége a beázás miatt garanciáját vesztett készülékeknek!
A Panasonic két nagytudású, IP57-es minősítésű por és vízálló mobilt mutatott be Barcelonában.

Ha fel kellene sorolni a vezető mobiltelefon-gyártókat, egészen biztos, hogy alig valaki sorolná közéjük a Panasonicot.
Pedig most Barcelonában olyan készülékkel jelent meg a szigetországon kívül telefonokat csak alig pár éve forgalmazó japán konszern, amely bármelyik vezető gyártónak becsületére válna!

Sőt! Rögtön kettővel is.

A nagyobbik készülék Eluga Power névre hallgat, 1,5 GHz-es kétmagos Snapdragon processzor, 5 colos, HD felbontású (1280×720 pixeles) kijelző, 1 GB RAM, 8 GB háttértár (melyhez vásárolhatunk microSDHC kártyát is a pénztárcánknak megfelelő kapacitással) szerepel a főbb adatai között, valamint egy 1.800 mAh-s akkumulátor gondoskodik a szükséges energiáról. Operációs rendszernek Ice Cream Sandwich-et, Andorid 4.0-t kap. Multimédiás képességei is megnyugtatóak, FullHD videot, 8 MP-es állóképeket képes rögzíteni, rendelkezik LED mobilfénnyel is. Végül az újdonságnak számító, egyelőre nálunk még csak a közeljövőben elterjedő NFC-t is támogatja. Mérete 136 x 70 x 9,6 mm, tömege 133 gramm, tehát zömök kis masina.

 

A kisebbik készülék az Eluga, némileg szerényebb képességekkel bír ugyan, de szégyenkezésre semmi oka! 1 Ghz-es kétmagos Texas Instruments OMAP4430 processzor, 1 GB RAM és 8 GB háttértár, 540×960 pixeles kijelző, 8 MP-es – ám LED megvilágítás nélküli – kamera, ezek a fő adatok, azonban egyetlen súlyos és fájó korlátozás van, további memóriabővítésre nincsen mód. Mérete 123 x 62 x 7,8 mm, tömege 103 gramm. Operációs rendszerként a bemutató készüléken még GingerBread volt, nyárra ígérik az ICS frissítést a kistesóra is.

Lehet, hogy csak a színhasználat teszi, de a készülék kinézete mintha kellemesebb lenne a szemnek, mint a nagy testvéré.

Mindkét modellen egyedi elgondolású a gombok elhelyezkedése, a képeken jól látható módon nem oldalt, hanem hátul találhatóak. Így eléggé fura, mert a kijelzőn kellene ellentartani, az meg erősen megszokás kérdése, használat közben derül ki, nem lesz-e több földre ejtés belőle. Mert ezeknek csak az tud ártani, sem a por, sem a vízbe ejtés!

Ugyanis mindkét modell IP57-es minősítésű, azaz 1 méter mély vízben legalább 30 percig megőrzi 100%-osan a működőképességét, valamint az apró szemű por sem képes bejutni ill. kárt tenni a belső szerveiben.

Ez óriási dolog és ilyen (kijelző)méretű készülékeknél ezidáig a világon egyedülálló!

Kíváncsian várjuk, mi lesz a bejelentés sorsa, mikor követi sorozatgyártásban gyártott, Európában forgalmazott, megvásárolható készülék ezekből a több, mint ígéretes bejelentésekből.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin