Connect with us

technokrata

Asus: megérkezett a Padfone

Kütyük

Asus: megérkezett a Padfone

Régóta vártuk már és most végre bemutatkozott a már működő, végleges Asus mobiltelefon-táblagép hibrid.

Dübörög a Mobile World Congresse és egyre érdekesebb újdonságok látnak napvilágot. Az Asus várva várt Padfone koncepciója egyáltalán nem új, hiszen már vagy egy éve várunk rá, hogy megérkezzen. Vagyis a koncepció már jó ideje ismert, azonban most végre kézbe is lehetett venni a kész terméket, (majdnem) végleges formájában. Nos, úgy tűnik megérte várni: ütős lett..!

Az alapkoncepció tehát adott volt abban a formában, hogy a Padfone egy Android alapú mobiltelefon, amiből egy kiegészítővel táblagépet varázsolhatunk. A tajvani gyártó a véglegesítés folyamán azonban még tovább ment: immár mindebből egy Android alapú Netbookot is varázsolhatunk egy kiegészítő billentyűzet-dokkoló segítségével (a cég Transformer gépeinek mintájára).
A gép technikai specifikációit illetően elmondható, hogy gyakorlatilag egy 4.3 colos méretű mobilról és egy 10.1 colos táblagépről van szó, Android ICS operációs rendszerrel megfűszerezve – gördülékeny váltással a csatlakoztatás és a leválasztás után. A szükséges erőt mindehhez egy 1,5GHz-es Snapdragon processzor nyújtja, 1 GB RAM memória és maximum 64GB belső tárhely mellett. A 128 x 65,4 x 9,2 milliméteres méretekkel és 129 grammos tömeggel rendelkező telefon rész kapott természetesen egy 8 megapixeles integrált kamerát is, amelynek fotóit a táblagépen 1280 x 800 pixelen, a mobilon pedig 540 x 960 képpont felbontásban, Super AMOLED minőségben csodálhatjuk meg.

Az ugyan már egyértelművé vált, hogy a készülék április körül az üzletekbe is kerülhet, azonban a várható árról egyelőre nem beszéltek a cég képviselői.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin