Connect with us

technokrata

Kémkedik utánunk a Facebook

________facebook spy

Kütyük

Kémkedik utánunk a Facebook

Dagad a botrány az Android rendszer közösségi alkalmazásainak adat-hozzáférési ügye körül.

Nagy felháborodást keltett egy a napokban megjelent cikk, amely azt taglalja, hogy az okostelefonokon futó közösségi alkalmazások számos olyan személyes adatunkhoz korlátozás nélkül hozzáférnek, amelyhez egyébként nem sok közül lenne. Így például az Android rendszeren futó Facebook alkalmazás képes beleolvasni SMS-einkbe. Első körben tagadta a vádakat a közösségi oldal, de a hivatalos közleményből kiderül, hogy a dolog még sem teljesen légből kapott, hiszen a cég az éppen készülőben levő Facebookos SMS-küldő funkciójára hivatkozott: állítólag ennek fejlesztése érdekében gyűjt statisztikai jellegű információkat.
Az alkalmazások telepítésekor egyébként a felhasználási feltételekben szerepel az egyes adatokhoz való hozzáférés lehetősége, azonban a szakértők szerint ezt a felhasználók háromnegyede olvasás nélkül fogadja el. Emellett eleve kérdéses, hogy miért van erre egyáltalán lehetősége egy programnak.
Az említett írás ráadásul még ettől is tovább megy és állítása szerint egyes alkalmazások a híváslistáinkhoz, sőt a telefonok kameráihoz is hozzáférnek, amelyen keresztül akár fotók készítésére is lehetőség nyílik.
A cikkben a Facebook mellett említésre kerül még a Youtube, a Flickr és a Yahoo Messenger is – ezek a cégek egyelőre még nem reagáltak hivatalosan az őket ért vádakra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő