Connect with us

technokrata

Kémkedik utánunk a Facebook

Kütyük

Kémkedik utánunk a Facebook

Dagad a botrány az Android rendszer közösségi alkalmazásainak adat-hozzáférési ügye körül.

Nagy felháborodást keltett egy a napokban megjelent cikk, amely azt taglalja, hogy az okostelefonokon futó közösségi alkalmazások számos olyan személyes adatunkhoz korlátozás nélkül hozzáférnek, amelyhez egyébként nem sok közül lenne. Így például az Android rendszeren futó Facebook alkalmazás képes beleolvasni SMS-einkbe. Első körben tagadta a vádakat a közösségi oldal, de a hivatalos közleményből kiderül, hogy a dolog még sem teljesen légből kapott, hiszen a cég az éppen készülőben levő Facebookos SMS-küldő funkciójára hivatkozott: állítólag ennek fejlesztése érdekében gyűjt statisztikai jellegű információkat.
Az alkalmazások telepítésekor egyébként a felhasználási feltételekben szerepel az egyes adatokhoz való hozzáférés lehetősége, azonban a szakértők szerint ezt a felhasználók háromnegyede olvasás nélkül fogadja el. Emellett eleve kérdéses, hogy miért van erre egyáltalán lehetősége egy programnak.
Az említett írás ráadásul még ettől is tovább megy és állítása szerint egyes alkalmazások a híváslistáinkhoz, sőt a telefonok kameráihoz is hozzáférnek, amelyen keresztül akár fotók készítésére is lehetőség nyílik.
A cikkben a Facebook mellett említésre kerül még a Youtube, a Flickr és a Yahoo Messenger is – ezek a cégek egyelőre még nem reagáltak hivatalosan az őket ért vádakra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

fitnesz-kiegeszitők

Kütyük

Fitnesz-kiegészítők és az edzésmonitorozás

2019. november 19. kedd
ThinQ
MIO

Kütyük

Brutális Black Friday akciók a MIO-tól

2019. november 15. péntek
montblanc

Kütyük

Mindössze 16 darab készült ebből a zsebórából

2019. november 15. péntek
ETERNUS

Kütyük

Megjelent a új generációs ETERNUS tároló család

2019. november 13. szerda

Dotkom