Connect with us

Hirdetés

technokrata

Íme az első Sony Xperia telefonok!

Kütyük

Íme az első Sony Xperia telefonok!

Az Xperia P és Xperia U követik az Xperia S-t az Xperia NXT sorozatban, mely a Sony okostelefonjainak új generációja.

A Sony Mobile Communications ma bemutatta az Xperia NXT sorozat legújabb modelljeit – a Sony okostelefonjainak új generációját, az Xperia P-t és Xperia U-t. Emellett az Xperia S – a HD okostelefon –, is hamarosan a boltokba kerül világszerte. Az első darabok a barcelonai Sony Style store-ban lesznek elérhetőek a Mobile World Congress alatt. Az Xperia P és Xperia U modellek várhatóan a második negyedévtől kerülnek a boltokba.

Xperia NXT sorozat – az összekapcsolt szórakozás élménye

Az Xperia NXT sorozat mérföldkő a Sony eszközök közötti tartalommegosztás történetében, mivel a legkorszerűbb Sony technológiát egyesíti a minőségi szórakoztatással. Az egyszerű csatlakoztatásnak köszönhetően a fogyasztók bármelyik nekik tetsző képernyőn élvezhetik a tartalmakat – így akár okostelefonjukon, televíziójukon, laptopjukon vagy táblagépükön keresztül is.

A Sony újgenerációs formatervezésének köszönhetően az Xperia NXT sorozat darabjai azonnal felismerhetőek. A telefonok olyan kifinomult részletekkel rendelkeznek, mint a készülékek alján található átlátszó, főbb érintési pontok alatt  megvilágított panel. Ez az áttetsző elem a bejövő hívások, szöveges üzenetek, és egyéb értesítések érkezésekor is világít.

Az új felhasználói felület ugyanezt a formatervezési elvet követi, így a letisztult, egyszerű megjelenítést ötvözi az alkalmazások és tartalmak széles választékával, melynek eredményeként egyedülálló Android élményt kínál. Az új album, video- és zenelejátszó lenyűgöző szórakozást nyújt, miközben az új felhasználói felületen a fogyasztók egyenesen a kezdőképernyőről érhetik el kedvenc alkalmazásaikat.

Az Xperia P és Xperia U modellek a Mobile BRAVIA® Engine technológia által vezérelt Reality Display kijelzőnek köszönhetően kristálytiszta képminőséggel büszkélkedhetnek. A gyorsfotó funkcióval (fast capture) a készenléti módból alig több mint egy másodperc alatt egyetlen gombnyomással nemcsak bekapcsoljhatjuk a kamerát, hanem el is készíthetjük a kívánt felvételt. Mindkét okostelefon rendelkezik egy erőteljes, 1 GHz-es kétmagos processzorral a különlegesen gyors teljesítmény értekében.

Csakúgy mint az Xperia S, az Xperia P és Xperia U modellek is elérhetővé teszik a Sony Entertainment Network* minőségi szórakoztató tartalmait. A felhasználók azonnal megtekinthetik a legutóbbi Hollywood-i filmsikereket a Video Unlimited-en vagy dalok milliói** közül válogathatnak a Music Unlimited rendszerében.

Xperia P páratlan fényerő

A teljes alumínium borítással rendelkező  Xperia P okostelefonon debütál a “WhiteMagic” technológia, ami páratlan fényerőt  biztosít, legyünk akár a tengerparton vagy a hófedte sípályán. Egy ötletes energiatakarékossági megoldással azonnal beállítja a képernyő világosságát a környezethez és az akkumulátor töltöttségéhez igazodva.

A kifejezetten az Xperia P számára kifejlesztett SmartDock kiegészítővel egyszerűen csatlakoztathatkul az okostelefont a több képernyőhöz is, ezzel a készüléket a nappali multimédiás központjává varázsolhatjuk. A felhasználók könnyedén, a TV távirányítóját használva navigálhatnak telefonjuk médiatartalmai között, hogy megnézzék HD videóikat, a legújabb filmeket vagy akár kedvenc sorozatukat nagy képernyőn. A SmartDock USB bemenetének köszönhetően használhatnak vezeték nélküli billentyűzetet vagy egeret emailek írásához, Facebookon való böngészéshez, státuszfrissítsek megosztásához, sőt   YouTube videókat is megnézhetnek saját TV-készülékükön.

Az Xperia P legfontosabb jellemzői:

  • 4” Reality Display kijelző Mobile BRAVIA Engine-nel működtetve.
  • WhiteMagic™ kijelző technológia a páratlan fényerejű megjelenítésért az energiatakarékosság jegyében.
  • 1 GHz-es kétmagos processzor a különösen gyors teljesítményért 16GB-os  beépített memóriakártyával
  • 8MP kamera egyedülálló gyorsfotó funkcióval, valamint HD felvétel és Sony 2D és 3D panorámaképek rögzítése.
  • Egyszerű HDMI és DLNA csatlakozás a tartalmak bármilyen képernyőn való megosztása érdekében.
  • Az NFC (Near Field Communications) lehetővé teszi a hozzáférést az NFC alkalmazások és szolgáltatások egyre növekvő táborához, csakúgy mint az Xperia SmartTags-hez.
  • Elérhető ezüst, fekete, vagy piros színben, mindegyik teljes aluminium borítással.
  • Android 2.3-as (Gingerbread) platformmal érkezik, mely az év második negyedétől Android 4.0-re (Ice Cream Sandwich) verzióra lesz frissíthető.

Az Xperia U – Sony szórakoztatás stílusos és kompakt formában

Az Xperia U egyesíti a kimagasló Sony szórakozást a sílusos és kompakt dizájnnal, amit a felhasználók kívül-belül személyre szabhatnak. Az xLoud és a Sony egyedülálló 3D surround sound zenelejátszóba beépített audiotechnológiája tiszta, erős hanghatást kínál. A DLNA segítségével pedig okostelefonunkról egyetlen érintéssel, vezetékek használata nélkül játszhatjuk le zenéinket hangfalunkon keresztül.

Az Xpeira U alsó részén található áttetsző panel az éppen megtekintett fotók vagy a lejátszott számok album borítójának színeihez igazodva világít. A készülék emellett cserélhető papuccsal és témákkal is rendelkezik, így tükrözheti tulajdonosa személyiségét és hangulatát.

Az Xperia U a zenehallgatás igazán kifinomult élményét kínálja az új, stílusos Android okostelefonok részére kifejlesztett Smart Headsettel, melynek Smart Key funkciója egyetlen gombnyomással elérhetővé teszi a felhasználók kedvenc alkalmazásait.

Az Xperia U kulcsfonkciói

  • 3.5” Reality Display kijelző Mobile BRAVIA Engine-nel működtetve.
  • 1 GHz-es kétmagos processzor a különösen gyors teljesítményért.
  • 5MP kamera egyedülálló gyorsfotó (fast capture) funkcióval, valamint HD felvétel és Sony 2D és 3D panorámakép rögzítés.
  • Az xLoud-nak és a 3D sound surround audiotechnológiájának köszönhető tiszta és erős hang.
  • Elérhető fehér vagy fekete színben, rózsaszín vagy sárga cserélhető papuccsal.
  • Android 2.3-as (Gingerbread) platformmal érkezik, mely az év második negyedétől  Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) verzióra lesz frissíthető.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés