Connect with us

technokrata

A Huawei az új trónkövetelő?

Huawei Quad

Kütyük

A Huawei az új trónkövetelő?

A Huawei új készüléke az Ascend D Quad, mely pillanatnyilag a piacon a leggyorsabb processzorral rendelkező mobiltelefon.

Ma kezdődik a 4 napos Mobile World Congress Katalónia fővárosában, Barcelonában, mely az előzetes várakozásoknak megfelelően a négymagos kütyükről fog szólni

Az eddig kiszivárgott hírekből úgy tűnik, hogy szinte mindegyik gyártó a négymagos processzorban látja a kihívások megoldását, az előrejutás lehetőségét. Érdekes, hogy egyelőre csak a Samsungról nem szivárgott ki információ, követi-e a vezető gyártó a trendet.

Ahogy már lehetett hallani, az Asus a méltán sikeres Transformer tablet új verzióját viszi el az MWC-re 4 magos motorral, múlt héten lehetett olvasni a kisebbik koreai gyártó hasonló (már ami a processzormagok számát illeti) készülékéről, az LG  4X HD-ről (ami januárban még X3 kódnévre hallgatott), és most röppent fel a hír arról, hogy az egyik kínai „kis”tigris, a Huawei is tartja a lépést a nagyokkal, sőt, egyesek szerint inkább diktálni szeretne.

Huawei Ascend D Quad

A Huawei új készüléke az Ascend D Quad, mely pillanatnyilag a piacon a leggyorsabb processzorral rendelkező mobiltelefon. Az előzetes sebességtesztek szerint a 1,5 GHz-en ketyegő, 4 db A9 és a 16 db GPU-magot tartalmazó K3V2 processzor gyorsabb, kevesebb hőt termel működés közben és mindössze csak az 50%-át fogyasztja, mint a Tegra 3, amivel  az LG 4X HD-t szerelik. A 8,9 mm vastag készülék 4,5 colos, 720×1280 pixeles kijelzőt (330 ppi pixelsűrűség – csak összehasonlításképpen, az iPhone 4GS kijelzője 326 ppi), 8 MP-es, autofókuszos hátlapi kamerát kapott. Operációs rendszernek a trendnek megfelelően az új Android 4.0 IceCreamSandwich lesz rajta.

A gyártó állítása szerint az 1.800 mAh-s akkumulátor 24-48 órára elegendő táplálást képes biztosítani a készülék számára. Ez az érték csak 150 mAh-val nagyobb, mint a Samsung Galaxy S II készülékhez adott akkumulátoré, a kijelző felbontása viszont jóval nagyobb, 2,4-szer annyi pixel. Így első olvasatra eléggé hihetetlen az állítás, de várjuk meg a megjelenést, az első teszteket, mit tud az erősen csökkentett étvágyú sokmagos processzor! Várhatóan még a második negyedévben piacra kerül, sajnos azonban itthoni forgalmazásáról – érthetően – nincs hír.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő