Connect with us

technokrata

Romániában csökkent a piacvezető mobilszolgáltató ügyfélszáma

Dotkom

Romániában csökkent a piacvezető mobilszolgáltató ügyfélszáma

2,2 százalékkal csökkent az Orange Romania ügyfeleinek száma 2011-ben – közölte szerdán a román Hotnews internetes portál.

A honlap által idézett cégadatok szerint az Orange Romania hálózatában 2011. december 31-én 10 millió 262 ezer SIM-kártya működött, 2,2 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A szolgáltató azonban azt állítja: az utolsó negyedévben 78 ezer új ügyfelet szerzett. Jelenleg a 2G (főleg hangátvitelre használt) hálózatával Románia lakosságának 99,87 százalékát éri el, a 3G (nagysebességű adatátvitelre is alkalmas) hálózata pedig a lakosság 78,23 százalékára terjed ki. Az Orange Romania 3G-s hálózatában jelenleg 14,4 Mbps az elérhető legnagyobb adatátviteli sebesség.
Az Orange Romanianak, mely a France Telecom csoporthoz tartozik, tavaly 937 millió eurós bevétele volt: ez 3,6 százalékos visszaesés az előző évhez képest. Az utolsó negyedévben a hanyatlás 1,6 százalékra lassult 2010 azonos időszakához képest. Jean-Francois Fallacher, az Orange Romania vezérigazgatója szerint ezek jó eredmények, amelyek megerősítik az Orange piacvezető szerepét az országban. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin