Connect with us

technokrata

Jók, jobbak, Optimus 4X HD és 3D Max

LG Optimus 4X HD és LG Optimus 3D Max (jobbra)

Kütyük

Jók, jobbak, Optimus 4X HD és 3D Max

A dél-koreai LG feladta a leckét mindenkinek legújabb okostelefonjával: 4 mag, IPS, MHL, DLNA… És megérkezett a friss 3D telefon is.

Jön a Mobil World Congress, már csak párat kell aludni.  Az LG pedig ellene megy a pletykáknak és találgotásoknak és azt az utat válaszotta, hogy bemutatja jó előre azokat a telefonokat, amiket először Barcelonában láthat majd a nagyközönség. Így tett a legújabb üdvöskéjével, mely nem csak szép, hanem erős is.
A készülék hatalmas, de nem tolakodóan nagy, mint a Samsung Galaxy Note, hanem a „még belefér” kategória tagja ugyanis kijelzője 4.7 col, mely IPS panel, felbontása pedig 1280×800, ami a 720p-nél valamivel nagyobb lett (innen a HD megnevezés). Processzora 4 magos nVidia Tegra 3, melynek órajele 1.5 GHz és jár hozzá az 1 GB RAM. Innen ered a 4x elnevezés, ugyanis az elődje a kétmagos 2X telefon, ezt fogja felváltani ez a készülék, így már érthető a 4X HD elnevezés is.

Belső tárhelye 16 GB, hogy ezt microSD-vel lehet-e bővíteni, vagy ezt a feature-t kihagyják-e belőle, azt nem tudni. Bárhogy is legyen, a fényképezőre nem lehet panaszunk, ugyanis elsődleges kamerája 8 megapixeles, másodlagos 1.3. Operációs rendszere a ma még ritkaságnak számító Android 4.0 lett. Van benne Wi-fi, GPS, DLNA-támogatás, talán NFC chip is, extra vékony akksi 2150 mAh-ás kapacítással. Ez a sok jóság pedig kevesebb, mint 9 mm-es készülékházba lett elrejtve. A piaci megjelenés még a tavasszal elkezdődik, de árról nem tudni.

Ezzel egyidőben fog debütálni, mármint az MWC-n, az LG 3D-s telefonja, az Optimus 3D Max is, mely nem összetévesztendő a 3ds Max nevű térhatású animáció készítő programmal. A 3D Max az Optimus 3D-t kívánja leváltani, így bár az alap ugyanaz, hardverei némi fejlesztésen estek át, így pédául a 4.3 hüvelykes IPS kijelzője 1280×720-s felbontású, processzora kétmagos TI OMAP és 1.2 GHz-es. Két kamerája egyenként 5 megapixeles, de van benne előlapi kamera is. Került bele NFC chip, N-es Wi-fi (max. 150 Mbit/s letöltési sebesség) DLNA-támogatással, 21 Mbs-es HSPA 3G modem, Bluetotth 3.0, GPS és 8 GB tárhely. A készülék mindössze 9.6 mm vastag, így elődjénél vékonyabb és elmondhatjuk, hogy a 3D-technológiai is képes egyre jobban összemenni. Operációs rendszerként szintén Android fut rajta, annak is 4.0-ás verziója, az Ice Cream Sandwich.

 Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom