Connect with us

technokrata

Jók, jobbak, Optimus 4X HD és 3D Max

Kütyük

Jók, jobbak, Optimus 4X HD és 3D Max

A dél-koreai LG feladta a leckét mindenkinek legújabb okostelefonjával: 4 mag, IPS, MHL, DLNA… És megérkezett a friss 3D telefon is.

Jön a Mobil World Congress, már csak párat kell aludni.  Az LG pedig ellene megy a pletykáknak és találgotásoknak és azt az utat válaszotta, hogy bemutatja jó előre azokat a telefonokat, amiket először Barcelonában láthat majd a nagyközönség. Így tett a legújabb üdvöskéjével, mely nem csak szép, hanem erős is.
A készülék hatalmas, de nem tolakodóan nagy, mint a Samsung Galaxy Note, hanem a „még belefér” kategória tagja ugyanis kijelzője 4.7 col, mely IPS panel, felbontása pedig 1280×800, ami a 720p-nél valamivel nagyobb lett (innen a HD megnevezés). Processzora 4 magos nVidia Tegra 3, melynek órajele 1.5 GHz és jár hozzá az 1 GB RAM. Innen ered a 4x elnevezés, ugyanis az elődje a kétmagos 2X telefon, ezt fogja felváltani ez a készülék, így már érthető a 4X HD elnevezés is.

Belső tárhelye 16 GB, hogy ezt microSD-vel lehet-e bővíteni, vagy ezt a feature-t kihagyják-e belőle, azt nem tudni. Bárhogy is legyen, a fényképezőre nem lehet panaszunk, ugyanis elsődleges kamerája 8 megapixeles, másodlagos 1.3. Operációs rendszere a ma még ritkaságnak számító Android 4.0 lett. Van benne Wi-fi, GPS, DLNA-támogatás, talán NFC chip is, extra vékony akksi 2150 mAh-ás kapacítással. Ez a sok jóság pedig kevesebb, mint 9 mm-es készülékházba lett elrejtve. A piaci megjelenés még a tavasszal elkezdődik, de árról nem tudni.

Ezzel egyidőben fog debütálni, mármint az MWC-n, az LG 3D-s telefonja, az Optimus 3D Max is, mely nem összetévesztendő a 3ds Max nevű térhatású animáció készítő programmal. A 3D Max az Optimus 3D-t kívánja leváltani, így bár az alap ugyanaz, hardverei némi fejlesztésen estek át, így pédául a 4.3 hüvelykes IPS kijelzője 1280×720-s felbontású, processzora kétmagos TI OMAP és 1.2 GHz-es. Két kamerája egyenként 5 megapixeles, de van benne előlapi kamera is. Került bele NFC chip, N-es Wi-fi (max. 150 Mbit/s letöltési sebesség) DLNA-támogatással, 21 Mbs-es HSPA 3G modem, Bluetotth 3.0, GPS és 8 GB tárhely. A készülék mindössze 9.6 mm vastag, így elődjénél vékonyabb és elmondhatjuk, hogy a 3D-technológiai is képes egyre jobban összemenni. Operációs rendszerként szintén Android fut rajta, annak is 4.0-ás verziója, az Ice Cream Sandwich.

 Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin