Connect with us

technokrata

Ubuntu for Android: mobil és PC egyben

ubuntu-for-android3

Kütyük

Ubuntu for Android: mobil és PC egyben

Az egyre jobban várt idei barcelonai mobil kongresszuson bemutatásra kerülő új megoldás egybeolvaszthatja a PC-t és az okostelefont.

A jelenlegi androidos csúcsmobilok több mint 1 GHz-es, kétmagos erőforrásai komolyabb teljesítményen pörögnek, mint pár éve egy-egy átlag számítógép processzora. Így aztán nem is különösebben meglepő, hogy lassan kezd megérni az a korábban elég hihetetlennek ható vízió, amelyben a mobiltelefonunk egyben az asztali számítógépünk is.
Az idei MWC-n az Ubuntu Linux szoftver egy okostelefonokra szánt verziója jelenik meg, amely képes lesz az erősebb intelligens mobilokból PC-t varázsolni. Természetesen a megoldás kizárólag a legdurvább kétmagos, felsőkategóriás Android alapú telefonokkal működik majd, de mindez akkor is nagyon ígéretes.

A Canonical cég által jegyzett Ubuntu for Android program egy dokkoló segítségével átváltoztatná a mobilt asztali géppé, a megfelelő perifériákkal kiegészítve persze. A készülékekkel szemben, amelyeken működtetni szeretnénk a különleges megoldást a legfontosabb elvárasok, hogy rendelkezzenek a szokásos micro USB port mellett valamilyen HDMI csatlakozóval (a monitor miatt), illetve hogy legalább kétmagos, lehetőleg minél erősebb processzoruk legyen, minimum 512 megabájt RAM memóriával és 2GB szabad tárhely-kapacitással megtámogatva. A szoftver egyébként párhuzamosan működne a mobiltelefon móddal, vagyis a dokkolóból kivett mobil azonnal egy hétköznapi Android telefonná válna, míg a csatlakoztatást követően szinte rögtön PC-vé alakulna – mindenféle kapcsolgatás vagy újraindítás néálkül.
Az egy-két éven belül saját mobil operációs rendszerrel is készülő Canonical cég vezetője, Mark Shuttleworth szerint az átlag felhasználó nem is tapasztalna különbséget a mobilos megoldás és a normál asztali számítógép használata között.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő