Connect with us

technokrata

Magyarország is aláírta a rádiótávközlési szabályrendszert Svájcban

wrc-2012

Dotkom

Magyarország is aláírta a rádiótávközlési szabályrendszert Svájcban

A dokumentum meghatározza a következő négy évre, a világ valamennyi körzetére érvényes rádiótávközlési szabályrendszert, ezzel kiszámíthatóságot teremt és beazonosítja a fejlesztési irányokat.

Az ITU a Rádiótávközlési Világértekezleteket három-négy évenként hívja össze, a konferencián globális szinten rögzítik a rádióspektrum és a műholdas erőforrások használatának szabályait. Az értekezleten 27, előre meghatározott témakörben hoztak döntést a tagállamok, amelyek hosszú távra meghatározzák a rádiótávközlés nemzetközi és hazai fejlődését, iránymutatást adnak az ipar és a szolgáltatók számára a további fejlesztések megtételére. Rendkívül nagyszámú (több mint 1700) javaslat érkezett a Világértekezlet különböző napirendi pontjaihoz, ami a kormányok és az üzletág kiemelt érdeklődését mutatja.
 A Világértekezleten felmerült legfontosabb kérdések az alábbi témák köré csoportosíthatók:

– A szabályozási keretek felülvizsgálata annak érdekében, hogy a rádiószolgálatok konvergenciája, a gyorsan fejlődő információs és kommunikációs technológiák kezelése könnyebbé váljon, lehetőséget kapjon a szoftver vezérelt és az ún. kognitív rádió;
– A tudományos élet számos területén, mint például a tengeri és légiforgalom biztonsága érdekében; a földmegfigyelés a globális klímaváltozás kezelésére;
– A katasztrófa-elhárítás számára új lehetőségek biztosítása; új szélessávú frekvenciák biztosítása űrkutatási célokra;
– A mobil szélessávú szolgáltatások, a digitális hozadék kérdésének rendezése; jó minőségű műholdas televíziózás feltételeinek megteremtése, a műholdas szabályozás korszerűsítése;
– A pilótanélküli légieszközök irányításának és üzemeltetésének frekvencia kérdései;
– A radartechnológia új fejlesztési eredményeinek hasznosítása céljából további frekvenciasávok biztosítása.

A fentiek érdekében a tagországok elfogadták a frekvenciasávok felosztásának módosítását és az új eljárási szabályokat, emellett meghatározták a következő WRC világértekezlet napirendi pontjait. Az Európai Unió tagállamai, köztük Magyarország is, uniós kötelezettségeikkel összhangban alkalmazzák majd a WRC-12 aláírt Záródokumentumában foglaltakat. A világértekezleten meghozott döntések utat nyitnak a legújabb technológiák hazai bevezetése előtt a távközlésben és a műsorszórásban is. Ennek kedvező hatásait az elkövetkező években minden magyar állampolgár megtapasztalhatja a mobiltelefonálás, mobilinternet használat és televízió nézés során.
A WRC-12 Rádiótávközlési Világértekezletet 2012. január 23. és február 17. között rendezték meg Genfben. A Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) 193 tagállamából 165 tagállam képviselte magát több mint 3000 résztvevővel.  Az értekezleten a tagországok igazgatásainak képviselői mellett a nemzetközi szervezetek és magáncégek megfigyelői is jelen voltak.

Houlin Zhao ITU főtitkárhelyettes az esemény alkalmából elismerő oklevél átadásával köszönte meg Grad János, az NMHH szakmai főtanácsadója több évtizedes aktív nemzetközi munkáját.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd