Connect with us

Google: szabad az út a Motorola felvásárlásához

GoogleMotorola

Dotkom

Google: szabad az út a Motorola felvásárlásához

Update: immár az európai és az amerikai hatóságok is jóváhagyták az akvizíciót a keresőóriás számára.

Az Európai Unió részéről szabad az út a Google számára, hogy felvásárolja az évek óta vergődő Motorolát. Így gyakorlatilag már csak hazai pályán kell csatát nyernie a zöld robotos cégnek: immár egyedül az amerikai Igazságügyi Minisztérium áldását kell megkapnia a vállalatnak ahhoz, hogy saját hardvergyártóhoz juthasson. Az előzetes hírek szerint pedig ez sem lesz akadály, vélhetően még a héten bejelentik ezt az engedélyt is – és akkor megvalósulhat a Motorola Mobility felvásárlás, mintegy 12.5 milliárd dolláros áron.
Ha ez az üzlet lezajlik, az hosszútávon nyilván komoly hatással lehet az okostelefon piacra. A legnagyobb kérdés, hogy ily módon vajon független maradhat-e az Android platform? Valamint, hogy milyen előnyöket élvezhetnek majd a cég saját gyártású okostelefonjai? Ezek a kérdések egyelőre még nyitottak és talán az egyértelmű válaszokra éveket is kell majd várnunk; az azonban bizonyos, hogy a Motorolának jól jött ez a lépés, hiszen a hosszú ideje zajló vergődése előbb-utóbb vélhetően a Siemens Mobile sorsára juttatta volna céget.

Update: alig pár perce adta hírül a Bloomberg, hogy megszületett a döntés: immár az amerikai hatóságok is jóváhagyták, hogy a Google felvásárolja a Motorolát. Ezzel kezdetét veheti az utóbbi idők legnagyobb akvirálása a mobil iparágban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő