Connect with us

Hirdetés

technokrata

Google: szabad az út a Motorola felvásárlásához

Dotkom

Google: szabad az út a Motorola felvásárlásához

Update: immár az európai és az amerikai hatóságok is jóváhagyták az akvizíciót a keresőóriás számára.

Az Európai Unió részéről szabad az út a Google számára, hogy felvásárolja az évek óta vergődő Motorolát. Így gyakorlatilag már csak hazai pályán kell csatát nyernie a zöld robotos cégnek: immár egyedül az amerikai Igazságügyi Minisztérium áldását kell megkapnia a vállalatnak ahhoz, hogy saját hardvergyártóhoz juthasson. Az előzetes hírek szerint pedig ez sem lesz akadály, vélhetően még a héten bejelentik ezt az engedélyt is – és akkor megvalósulhat a Motorola Mobility felvásárlás, mintegy 12.5 milliárd dolláros áron.
Ha ez az üzlet lezajlik, az hosszútávon nyilván komoly hatással lehet az okostelefon piacra. A legnagyobb kérdés, hogy ily módon vajon független maradhat-e az Android platform? Valamint, hogy milyen előnyöket élvezhetnek majd a cég saját gyártású okostelefonjai? Ezek a kérdések egyelőre még nyitottak és talán az egyértelmű válaszokra éveket is kell majd várnunk; az azonban bizonyos, hogy a Motorolának jól jött ez a lépés, hiszen a hosszú ideje zajló vergődése előbb-utóbb vélhetően a Siemens Mobile sorsára juttatta volna céget.

Update: alig pár perce adta hírül a Bloomberg, hogy megszületett a döntés: immár az amerikai hatóságok is jóváhagyták, hogy a Google felvásárolja a Motorolát. Ezzel kezdetét veheti az utóbbi idők legnagyobb akvirálása a mobil iparágban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés