Connect with us

Hirdetés

technokrata

SIM kártya kerülhet a villanyórába

Kütyük

SIM kártya kerülhet a villanyórába

Az E.ON és a Telekom teszteli az okos mérési megoldásokat.

Az E.ON Hungária Zrt. és a Magyar Telekom, az energetika és telekommunikáció iparágak vezető képviselőiként az év elején közös smart metering, azaz okos mérési mintaprojektet indítottak, melynek keretében egy olyan új műszaki rendszert helyeznek üzembe, mely mind funkciójában, mind volumenében úttörő kezdeményezés Magyarországon.  Ennek a rendszernek a célja a közüzemi fogyasztás mérése és az elszámolás folyamat-optimalizálása.

A 2012 első felében, valós felhasználói környezetben megvalósuló program első fázisának célja elsősorban a technológiai megoldások tesztelése lesz. Ezt olyan újszerű, kiegészítő funkciók vizsgálata követi majd, amelyek a fogyasztók és az energiaszolgáltatók számára is hasznos tapasztalatokkal, információkkal szolgálhatnak.

Az E.ON Hungária Zrt. és a Magyar Telekom közös projektje értékes információkat nyújthat az okos mérés széleskörű bevezetéséhez, illetve segíti az okos mérés hazai szabályozási hátterének kialakítását.

Az okos mérésre kifejlesztett műszaki rendszert  várhatóan márciusban, Szolnokon helyezik üzembe. A projekt további tervszerű fázisairól és a várható eredményekről az E.ON Hungária Zrt. és a Magyar Telekom folyamatos tájékoztatást fog nyújtani. A mintaprojekt a Magyar Energia Hivatal felügyeletével zajlik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés