Connect with us

technokrata

Okostelefon toplista

___topimg_6382_smart_phone_600x400

Dotkom

Okostelefon toplista

Nem vitás, hogy bár nem a legnagyobb hasznot termelő szektor az okostelefonoké, mindenképpen a legnagyobb érdeklődésre számot tartó területe ez a mobilszférának, hiszen itt a legnagyobb a presztízsharc az egyes gyártók közt – nézzünk hogy is áll a helyzet jelenleg!

Az egyik legfrissebb IDC elemzés szerint a tavalyi utolsó negyedéves eladási adatok alapján továbbra is a Nokia a nagy vesztese ennek a szekciónak, hiszen az egy esztendővel ezelőtti dobogó felső fokáról immár a harmadikra esett vissza. Ennek oka, hogy a korábbi 27,6 százalékos piaci részesedése az említett időszakra 12,4 százalékra szorult vissza, 19,6 millió eladott készülékkel.

A két nagy nyertes – talán említenünk sem kell – természetesen az Apple és a Samsung, akik a recesszió dacára is tekintélyes nyereségekkel zárták a tavalyi évet. A dobogó legtetején tanyát vert Apple a maga 37 millió eladott iPhone készülékével 23,5 százalékos piacrészre tett szert, ami 2011-ben mintegy 128 százalékos növekedést jelent. Ez mindenképpen igen figyelemreméltó eredmény, különösen, hogy az almás cég nem rendelkezik kiterjedt okostelefon portfolióval, mint a többi gyártó, kizárólag egyetlen modellszériát újít meg (ráadásul igazából azt is csak kétévente). De brillírozott a Samsung is: ugyanis bár a koreai cég „csupán” a második helyig jutott a maga 36 millió eladott okostelefonjával és 22,8 százaléknyi részesedésével, ez mégis ebben az esetben nem kevesebb, mint 275 százalékos (!) növekedést jelent.

A negyedik és ötödik helyeket az óév másik két nagy vesztese nyerte el: az egykor szárnyaló HTC mindössze az ötödik lett 6,5 százalékkal (10,2 millió eladott eszközzel), míg az ugyancsak meredeken lefelé ívelő pályájú RIM, azaz a BlackBerryk gyártója, a 4 helyen található 8,2 százalékkal (és13 millió készülékkel).

Hogy idén mi lesz az igen nagy kérdés, hiszen a hamarosan startoló 2012-es MWC-n már újra ott lesz a Nokia, akik állítólag komoly csúcsmodellekkel készülnek, illetve nagyon elszántan tolják az új Windows Phone mobilok marketingszekerét is év eleje óta. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy mintha a Samsung meg nem is készülne az eseményre, hiszen úgy hírlik sem a Galaxy S III. sem más komolyabb újdonság nem fog Barcelonában bemutatkozni. Arról már nem is szólva, hogy idén jön a valóban megújuló iPhone, illetve a HTC is a legkomolyabb csapatot szervezte le készülék-portfóliójának feltuningolására.

Tehát a tavalyi okostelefon toplista a készülék eladási adatok alapján (Iglói István Igor kommentelőnk kérésére jogosan:)):

1. Apple (37 millió eladott készülék)

2. Samsung (36 millió)

3. Nokia (19,6 millió)

4. RIM (13 millió)

5. HTC (10,2 millió)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd