Connect with us

technokrata

Facebook: jönnek a mobilos reklámok

Kütyük

Facebook: jönnek a mobilos reklámok

Megtalálta a megoldást a Facebook a mobilos alkalmazásainak gazdaságossá tételét: jönnek a szponzorált történetek.

Éppen a napokban adtunk hírt róla, hogy a Facebook nem sok hasznot húz az egyre jelentősebb számú, mobilon csatlakozó felhasználóból. Megszületett azonban a megoldás, a közösségi oldal okostelefonos alkalmazásai hamarosan átalakulnak, jönnek a hírfolyamba épített reklámok. Ezek a reklámok már élnek bizonyos formában a normál webes felületen, de ott nem kerülnek bele konkrétan a hírfolyamokba, csak képnézegetésnél, vagy az oldalsávon tűnnek fel időnként. Az új FB mobilalkalmazásokban viszont ezek már beépülnek az ismerőseinkről szóló hírek közé. A tartalom továbbra is aránylag személyes marad, hiszen arról szólnak majd a reklámok, hogy egy-egy ismerősnek mik a kedvelt termékei.

Az átalakulástól nagy változásokat remél a Facebook, hiszen több mint 800 milliós felhasználói táborának már közel fele látogatja rendszeresen az oldalt okostelefonjáról. Ezzel együtt sokak szerint kérdéses, hogy az átlag felhasználó mennyire fog kattintani a mobilos hirdetésekre. Ráadásul ez a kissé agresszív marketing lépés visszafelé is elsülhet, hiszen ha túl tolakodó lesz a reklámfolyam, akkor előfordulhat, hogy lesznek akik elpártolnak a mobilos használattól, amivel nyilván csökkenhet a hirdetői kedv is.
Nagy kérdés még emellett az is, hogy mit szól például a tavaly csak mobilos hirdetésekből közel egymillió dollárnyi bevételt produkáló Google, hogy saját operációs rendszeren keresztül kíván a Facebook olyan pénzforrásoktól reklámbevételhez jutni, amelyek nyilván zömmel azonosak az Android hirdetői táborával.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin