Connect with us

technokrata

Facebook: jönnek a mobilos reklámok

iphone-ipod-touch-facebook-app-3

Kütyük

Facebook: jönnek a mobilos reklámok

Megtalálta a megoldást a Facebook a mobilos alkalmazásainak gazdaságossá tételét: jönnek a szponzorált történetek.

Éppen a napokban adtunk hírt róla, hogy a Facebook nem sok hasznot húz az egyre jelentősebb számú, mobilon csatlakozó felhasználóból. Megszületett azonban a megoldás, a közösségi oldal okostelefonos alkalmazásai hamarosan átalakulnak, jönnek a hírfolyamba épített reklámok. Ezek a reklámok már élnek bizonyos formában a normál webes felületen, de ott nem kerülnek bele konkrétan a hírfolyamokba, csak képnézegetésnél, vagy az oldalsávon tűnnek fel időnként. Az új FB mobilalkalmazásokban viszont ezek már beépülnek az ismerőseinkről szóló hírek közé. A tartalom továbbra is aránylag személyes marad, hiszen arról szólnak majd a reklámok, hogy egy-egy ismerősnek mik a kedvelt termékei.

Az átalakulástól nagy változásokat remél a Facebook, hiszen több mint 800 milliós felhasználói táborának már közel fele látogatja rendszeresen az oldalt okostelefonjáról. Ezzel együtt sokak szerint kérdéses, hogy az átlag felhasználó mennyire fog kattintani a mobilos hirdetésekre. Ráadásul ez a kissé agresszív marketing lépés visszafelé is elsülhet, hiszen ha túl tolakodó lesz a reklámfolyam, akkor előfordulhat, hogy lesznek akik elpártolnak a mobilos használattól, amivel nyilván csökkenhet a hirdetői kedv is.
Nagy kérdés még emellett az is, hogy mit szól például a tavaly csak mobilos hirdetésekből közel egymillió dollárnyi bevételt produkáló Google, hogy saját operációs rendszeren keresztül kíván a Facebook olyan pénzforrásoktól reklámbevételhez jutni, amelyek nyilván zömmel azonosak az Android hirdetői táborával.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő