Connect with us

technokrata

Google: biztonságos lesz az Android Market

android-szabalyozas

Kütyük

Google: biztonságos lesz az Android Market

Rengeteg kritika éri a zöld robotos alkalmazásboltot, hogy számos kártékony kódot is tartalmazó alkalmazás kering az online piacterükön – ennek most vége.

Két kritika szokta érni az egyébként rendkívül kiforrott Android rendszert: az egyik a tagoltsága, amivel a nyíltság miatt elég nehéz mit kezdeni, a másik pedig az ellenőrizetlensége. Mindkét problémával tisztában van természetesen a keresőóriás és úgy tűnik utóbbira végre megoldást is kínál: hamarosan ellenőrzés alá kerül a teljes Market, illetve az egész fejlesztői környezet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden új fejlesztői fiókot vizsgálni fognak, illetve, hogy a feltöltött alkalmazásállományt is folyamatosan ellenőrizni fogja egy rendszer. Az újak mellett természetesen a már fent lévő alkalmazások „átvilágítása” is folyamatosan zajlik majd; a fejlesztői fiókok ellenőrzés alá vonása pedig abban segít, hogy kiszűrhető legyen, ha egy korábban már kitiltott, problémás szoftvert terjesztő fejlesztő valamilyen formában újra be szeretné tenni a lábát a Marketre. A dolog sikeressége az elkövetkező hónapokban lesz majd lemérhető, de a Google mindenesetre azt várja az intézkedéstől, hogy biztonsági szempontból sokkal nagyobb bizalmat szavaznak majd hosszútávon az Androidnak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő