Connect with us

technokrata

Érkezik az utolsó Symbian mobil!

Kütyük

Érkezik az utolsó Symbian mobil!

Bár korábban a Nokia ígéretei még több S3-as készülék megjelenéséről szóltak, úgy tűnik most már csak egyetlen modell érkezik.

Az viszont igen ütős lesz, ugyanis a legendás N8-as csúcsgép utódjáról van szó, amely állítólag mégsem mutatkozik be az idei Mobil World Congress szakkiállításon Barcelonában, hanem csak majd valamikor Áprilisban mutatkozik be. Az ok kettős: egyrészt a gyártó állítása szerint a vártnál sokkal jobb fogadtatást kaptak az első Windows Phone készülékek; másfelől pedig a Symbian iránti érdeklődés is egyre csökken. Utóbbinak az egyik legfőbb oka, hogy nyilván a fejlesztői oldal is reagált arra az egyértelmű stratégiai hibára, hogy a cég bejelentette a rendszer jövőbeni teljes leállítását. Ennek eredményeként – érthető okokból – már nem túl dinamikus a szoftverfejlesztés e platformra, hiszen mindenki igyekszik hosszútávon gondolkodni.
Korábban még a cég azt tervezte, hogy még jó néhány S3-as modellel megörvendezteti a mobilvilágot, mára azonban úgy tűnik, hogy ez mégsem így lesz, mindössze ez az egyetlen készülék van hátra. Ráadásul egyes források szerint ez a típus később Windows Phone rendszerrel is a piacra kerül majd a Symbian Donna változat után, valamikor az esztendő vége felé.
Hogy mindebből mi valósul meg, azt majd nyilván meglátjuk, de az elég egyértelműnek tűnik, hogy a hamarosan utolsó frissítéséhez érkező, szebb napokat is megélt mobil operációs rendszer hamarosan végleg nyugdíjba vonul.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin