Connect with us

technokrata

Érkezik az utolsó Symbian mobil!

nokia_n8_img_5

Kütyük

Érkezik az utolsó Symbian mobil!

Bár korábban a Nokia ígéretei még több S3-as készülék megjelenéséről szóltak, úgy tűnik most már csak egyetlen modell érkezik.

Az viszont igen ütős lesz, ugyanis a legendás N8-as csúcsgép utódjáról van szó, amely állítólag mégsem mutatkozik be az idei Mobil World Congress szakkiállításon Barcelonában, hanem csak majd valamikor Áprilisban mutatkozik be. Az ok kettős: egyrészt a gyártó állítása szerint a vártnál sokkal jobb fogadtatást kaptak az első Windows Phone készülékek; másfelől pedig a Symbian iránti érdeklődés is egyre csökken. Utóbbinak az egyik legfőbb oka, hogy nyilván a fejlesztői oldal is reagált arra az egyértelmű stratégiai hibára, hogy a cég bejelentette a rendszer jövőbeni teljes leállítását. Ennek eredményeként – érthető okokból – már nem túl dinamikus a szoftverfejlesztés e platformra, hiszen mindenki igyekszik hosszútávon gondolkodni.
Korábban még a cég azt tervezte, hogy még jó néhány S3-as modellel megörvendezteti a mobilvilágot, mára azonban úgy tűnik, hogy ez mégsem így lesz, mindössze ez az egyetlen készülék van hátra. Ráadásul egyes források szerint ez a típus később Windows Phone rendszerrel is a piacra kerül majd a Symbian Donna változat után, valamikor az esztendő vége felé.
Hogy mindebből mi valósul meg, azt majd nyilván meglátjuk, de az elég egyértelműnek tűnik, hogy a hamarosan utolsó frissítéséhez érkező, szebb napokat is megélt mobil operációs rendszer hamarosan végleg nyugdíjba vonul.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő