Connect with us

Hirdetés

technokrata

Androidra vált az amerikai hadsereg

Dotkom

Androidra vált az amerikai hadsereg

A CNN amerikai hírtelevízió értesülései szerint a teljes amerikai kormány és az amerikai hadsereg speciális androidos okostelefonokra áll át, melyet már közel két éve tesztelnek is.

Minden amerikai hivatal és ügynökség, mint például a Belügyminisztérium, a Védelmi Minisztérium vagy az FBI, egységes operációs rendszert fog használni. Sok kormányhivatal eddig a BlackBerry-t támogatta a bizalmával, ez mostantól megszűnik, így a RIM újabb szegmenstől kénytelen elbúcsúzni az okostelefonok piacán.

A jövőben már 50 ilyen, speciális androidos okostelefont és 70 táblagépet küld a hadsereg a tengerentúli csapatainak. Olyan táblagépeket és telefonokat használnak majd a hadseregnél is, amelyek bárki számára elérhetőek, de a rajtuk futó Android OS jelentős különbségekkel és különleges biztonsági beállításokkal fog rendelkezni a lakossági verziókhoz képest. A speciális Android OS-eken személyre szabottan állíthatják be a jogosultságokat és a programokhoz való hozzáférhetőséget, ezeket a civil lakosság számára elérhetetlenek és használhatatlanok lesznek. A kérdés, hogy Barack Obama, aki mindig is rajongott a BlackBerry-s telefonjáért, vajon lecseréli-e Androidra azt, vagy titokban megtartja régi készülékét is?



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés