Connect with us

technokrata

A Motorola betiltatta az iPhone-t Németországban

gsmarena_002

Kütyük

A Motorola betiltatta az iPhone-t Németországban

Úgy látszik Németország remek terepet biztosít a gyártók egyre elhatalmasodó szabadalmi pereskedéseinek.

Ugyanis míg legutóbb az Apple érte el a Samsung táblagépének betiltatását az országban, addig a tavalyi esztendő végén a Motorola igyekezett elérni, az iPhone készülékek forgalmazásának felfüggesztését. Akkor a bíróság úgy döntött, hogy csak abban az esetben indítja el a folyamatot, ha a Motorola letétbe helyez nem kevesebb mint 100 millió dollárt (!) amivel a kereset esetleges elutasítása esetén kárpótolni tudja az almás gyártót a veszteségeiért. Ami viszont még megdöbbentőbb, hogy a Motorola fizetett. Ennek eredményeként pedig a német online Apple boltokból el is tűntek egy időre a 4S-től korábbi iPhone modellek.
A kifogásolt ok természetesen ezúttal is az egyes szabadalmak licenceléseinek hiánya, amely az iPhone 3GS, az iPhone 4, valamint a mobil modemmel ellátott iPad modelleket érinti. A 4S-t állítólag azért nem érinti a dolog, mert e készülék még nem létezett amikor az eredeti beadvány elkészült.

Az Apple természetesen fellebbezett a döntés ellen, azon indokkal, hogy ők szándékoztak volna fizetni a Motorolának, de nem kapták meg az engedélyt; ami viszont azért kínos, mert olyan szabadalmakról van szó, amelyek az un. FRAND szabályozás hatáskörébe esnek, vagyis bárki által licencelhetők. Az Apple érvelése persze – még ha jogos is – akkor sem biztos, hogy megállja a helyét, hiszen a licencjogok kérelmének elutasítása még egyáltalán nem jogosít fel a „lopásra”. Ezzel együtt állítólag azt már sikerült elérnie a cég jogászainak, hogy átmenetileg felfüggesszék a tiltást.
Hogy a pontos végkifejlet mi lesz, azt most még nehéz lenne megjósolni, de abból, hogy az egyébként gyengélkedő Motorola ilyen összeget volt hajlandó letétbe helyezni, egyértelműen látszik a szándék komolysága.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő