Connect with us

technokrata

Hova mész Waze? Megmutatom Androidon, merre (ne)menj

waze-3-android-office

Kütyük

Hova mész Waze? Megmutatom Androidon, merre (ne)menj

Az itthon kevésbé ismert közösségi autós navigációs rendszer, a Waze elérkezett a 3.0-ás verziószámhoz. A legnagyobb móka benne, hogy ingyenes.

Láttunk már olyat egy navigációs szoftver esetén, hogy az elakadt autós segélykérést küldhetett a többieknek, ha baj van (vagy elfogyott a benzin), méghozzá pontos koordinátákkal. Sőt, olyat is tud például a Tomtom, hogy a mások által korrigált információkat a többi felhasználónak díjmentesen letölthetővé teszi és így frissülhet mindig egy kicsit a térkép, de nem real time. No de amit a Waze tud, azt nem sok szoftver mondhatja magáénak, ugyanis amellett, hogy GPS szoftver, van közösségi funkciója is, ugyanis az autósok jelezhetik a forgalmi helyzetet (dugót, balesetet, útlezárást, terelést, traffipax,földönkívüli inváziót, stb.) egy gombnyomással a többi autósnak, mondhatni valós időben. A készítők oldalán valós időben láthatjuk a bejelentéseket.

A Waze 3.0 új kezelőfelületet és sok-sok widget-et kapott, így téve teljessé a közösségi navigáció élményét.  Persze ez a modell csak akkor működik jól, ha minél többen használják. Jelenleg 12 millióan használják is, csak nem itthon.  Egyrészt mert nem ismerték a Waze 1-et és a 2-t sem, másrészt a mobilinternet kultúrája itthon még gyerekcipőben jár, ugyanis a túl sok adatforgalmat mindhárom szolgáltató lassítással jutalmazza. Ehhez a programhoz viszont elengedhetetlen az internetkapcsolat. Viszont ingyenes. Áh… örök dilemma.
Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő