Connect with us

technokrata

Hova mész Waze? Megmutatom Androidon, merre (ne)menj

Kütyük

Hova mész Waze? Megmutatom Androidon, merre (ne)menj

Az itthon kevésbé ismert közösségi autós navigációs rendszer, a Waze elérkezett a 3.0-ás verziószámhoz. A legnagyobb móka benne, hogy ingyenes.

Láttunk már olyat egy navigációs szoftver esetén, hogy az elakadt autós segélykérést küldhetett a többieknek, ha baj van (vagy elfogyott a benzin), méghozzá pontos koordinátákkal. Sőt, olyat is tud például a Tomtom, hogy a mások által korrigált információkat a többi felhasználónak díjmentesen letölthetővé teszi és így frissülhet mindig egy kicsit a térkép, de nem real time. No de amit a Waze tud, azt nem sok szoftver mondhatja magáénak, ugyanis amellett, hogy GPS szoftver, van közösségi funkciója is, ugyanis az autósok jelezhetik a forgalmi helyzetet (dugót, balesetet, útlezárást, terelést, traffipax,földönkívüli inváziót, stb.) egy gombnyomással a többi autósnak, mondhatni valós időben. A készítők oldalán valós időben láthatjuk a bejelentéseket.

A Waze 3.0 új kezelőfelületet és sok-sok widget-et kapott, így téve teljessé a közösségi navigáció élményét.  Persze ez a modell csak akkor működik jól, ha minél többen használják. Jelenleg 12 millióan használják is, csak nem itthon.  Egyrészt mert nem ismerték a Waze 1-et és a 2-t sem, másrészt a mobilinternet kultúrája itthon még gyerekcipőben jár, ugyanis a túl sok adatforgalmat mindhárom szolgáltató lassítással jutalmazza. Ehhez a programhoz viszont elengedhetetlen az internetkapcsolat. Viszont ingyenes. Áh… örök dilemma.
Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök