Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hova mész Waze? Megmutatom Androidon, merre (ne)menj

Kütyük

Hova mész Waze? Megmutatom Androidon, merre (ne)menj

Az itthon kevésbé ismert közösségi autós navigációs rendszer, a Waze elérkezett a 3.0-ás verziószámhoz. A legnagyobb móka benne, hogy ingyenes.

Láttunk már olyat egy navigációs szoftver esetén, hogy az elakadt autós segélykérést küldhetett a többieknek, ha baj van (vagy elfogyott a benzin), méghozzá pontos koordinátákkal. Sőt, olyat is tud például a Tomtom, hogy a mások által korrigált információkat a többi felhasználónak díjmentesen letölthetővé teszi és így frissülhet mindig egy kicsit a térkép, de nem real time. No de amit a Waze tud, azt nem sok szoftver mondhatja magáénak, ugyanis amellett, hogy GPS szoftver, van közösségi funkciója is, ugyanis az autósok jelezhetik a forgalmi helyzetet (dugót, balesetet, útlezárást, terelést, traffipax,földönkívüli inváziót, stb.) egy gombnyomással a többi autósnak, mondhatni valós időben. A készítők oldalán valós időben láthatjuk a bejelentéseket.

A Waze 3.0 új kezelőfelületet és sok-sok widget-et kapott, így téve teljessé a közösségi navigáció élményét.  Persze ez a modell csak akkor működik jól, ha minél többen használják. Jelenleg 12 millióan használják is, csak nem itthon.  Egyrészt mert nem ismerték a Waze 1-et és a 2-t sem, másrészt a mobilinternet kultúrája itthon még gyerekcipőben jár, ugyanis a túl sok adatforgalmat mindhárom szolgáltató lassítással jutalmazza. Ehhez a programhoz viszont elengedhetetlen az internetkapcsolat. Viszont ingyenes. Áh… örök dilemma.




Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés