Connect with us

technokrata

Átverés a hosszabb kapacitást igérő applikáció

ios5

Kütyük

Átverés a hosszabb kapacitást igérő applikáció

Hiába az Apple azon frissítése iOS5-re, melynek hatására nem merül le hamar az akkumulátor, sokaknak ez kevésnek bizonyult. A Jailbrake-elt telefonok esetében van egy öt dolláros megoldás. Vagyis inkább átverés.

Azoknak, akiknem feltört iOS 5-ös operációs rendszerük van az iPhone-jukon, örömmel vették, hogy feltűnt egy olyan program, amely nem ígért mást, mint hogy 5 dollárért meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát. Ezt az applikációt, az iOS 5 Battery Fix-et viszont két Jailbrake mester iOS hacker közelebbről is megvizsgálta és a kódok alapján arra jutott, hogy ez a program bizony semmire se jó. Nem növel meg semmit se, nem állítja át gazdaságosra az energiafelhasználást, igaz, kárt se csinál. Pedig tehetne. Semmibe se tartana olyan káros kódokat beleírni, amikkel drága külföldi hívásokat kezdeményez a telefon, emeltdíjas szolgáltatást kezdene igénybe venni vagy csak minden futó alkalmazás felhasználónevét és jelszavát megszerezné és továbbítaná valahova. Az Apple meg elmondhatná, hogy a Jailbrake-elt telefonokért nem vállalnak semmilyen felelősséget. Viszont aki írta az ál-applikációt, kárt okozni nem akart. Ha csak nem nezzük kárnak azt, hogy sok embert lehúzott 5 dollárral.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő