Connect with us

Mivel óvjuk kütyüinket?

screen-shield-iphone

Kütyük

Mivel óvjuk kütyüinket?

Az iOS és Android operációs rendszereken futó okostelefonok és táblagépek eladási statsztikái együtt túlszárnyalják a nyolcvanas évekbeli PC-forradalmat, ám nem elég megvenni, meg is kell tudni óvni őket.

Tudjuk-e, hogy fogyasztói szempontból, az Apple és a Google operációs rendszerével futó termékek (táblagépek és okostelefonok) az elmúlt idők legnagyobb hatást gyakorló gépei?  Megváltoztatták fogyasztói szokásainkat, és mindezt gyorsabban, mint a nyolcvanas évek PC forradalma. De vajon meddig maradhatnak épen, ha nem óvjuk meg őket a karcoktól?

2007 óta több mint 500 millió iOS és Android okostelefon illetve táblagép lett aktiválva, és 2012 végére – a mobil marketingre és analitikára szakosodott Flurry számításai alapján- ez a szám át fogja lépni az 1 milliárdot. Ha pedig ezt összehasonlítjuk az IDC piackutató cég valamikori PC eladási adataival, 1981 és 2000 között fogyott összesen 800 millió számítógép. Tehát az iOS és az Android rendszerek elterjedése ehhez képest négyszer gyorsabb trendet mutatnak.

Az idei karácsony adatai is jól tükrözik a fenti állítást. Ugyancsak a Flurry beszámolója alapján – az előbb említett két operációs rendszerrel futó eszközök aktiválási száma világ szinten csúcsokat döntött. A december elsejétől huszadikáig terjedő időszakban az aktiválások száma átlagban elérte az 1,5 milliót, míg karácsony napján ez a szám 356%-kal magasabban, 6,8 millión állt meg. Pont egy évvel korábban ugyanezen az estén „mindösszesen” 2,8 millió darabot aktiváltak. Míg idén csak Nagy Britanniában 640 000 táblagép került a fa alá, melynek 72%-a iPad volt – állítja többek között a PCadviser.co.uk.

Viszont arra még nem láttunk összehasonlító statisztikát, hogy mennyi ideig maradt egy asztali számítógép vagy laptop ép és karcmentes 1981 és 2000 között, összehasonlítva a karácsony slágertermékeivel. Illetve talán olyan statisztikát sem készített még senki, hogy a készülék ára és élettartama hogyan viszonyul egymáshoz. Pedig a használati időt erősen befolyásolja a termék esztétikai állapota. És pont ez a lényeg! Azzal forradalmasították ezek a készülékek a piacot, hogy zsebben vagy éppen kistáskában is magunkkal cipelhetjük őket akárhová, viszont ilyenkor komolyan fennáll annak a veszélye, hogy megkarcolódnak, megkopnak vagy esetleg megsérülnek.

Persze ezek a készülékek általában egy amolyan gyári védőfóliával érkeznek meg hozzánk, ám ezeket vajon meddig tartjuk fenn a kijelzőn? Hiszen nehézkessé válik tőle a touchscreen használata, meg zavarja is az összképet. Mégis ahhoz, hogy ezeket az eszközöket biztosan megvédjük a külső behatásoktól, célszerű egy védőfóliával ellátnunk a kijelzőt vagy akár a készülék teljes felületét is. Természetesen különféle fóliákat lehet beszerezni a piacon, ám nem árt, ha odafigyelünk a minőségére. A screenshield.hu oldalon elérhető webáruház készüléktípusokra egyedileg gyártott védőfóliákat kínál, melyek olyan magas minőségben biztosítanak karcolásvédelmet, hogy a magyarországi gyártó élettartam garanciát vállal rájuk. A fólia szinte láthatatlan a felületen, nem hólyagos, nem válik el idővel, és ami a legfontosabb: egyáltalán nem nehezíti az érintőképernyő használatát. Sőt, nemcsak hogy megvédi azt, de még az ujjlenyomatok láthatóságát is nagy mértékben csökkenti. A ScreenShield fólia itthon már annyira közkedvelt, hogy az egyik legnagyobb Apple-kereskedő, a StarKing is megkezdte a forgalmazását.

Vajon ha most rápillantunk a telefonunkra, – legyen az bármilyen idős is – karcmentesnek látjuk? Még nem késő megvédenünk, hogy a következő statisztika ne arról szóljon, milyen hamar tértünk vissza az új kedvencekről a régi, jól bevált laptopokra és telefonokra, vagy milyen sűrűn voltunk kénytelenek újra cserélni a karcos, ám még szinte újat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom