Connect with us

technokrata

Nanorészecskékkel a beázás ellen

Kütyük

Nanorészecskékkel a beázás ellen

Igazából kevés gyilkosabb módszer van telefonunk megsemmisülésére, mint a víz. Talán a tűz és a leesés okozhat hasonló galibát, bár bizonyos szintig utóbbi ellen védekezhetünk egy masszív tokkal, de attól meg csak rondább lesz a készülék.

Semmi sem nyírja ki hamarabb a kütyüinket, mint egy gyors merülés a toalettbe vagy az italunkba. A betört kijelző vagy a hiányzó gombok még javíthatóak, de a beázást manapság már nem feltétlenül lehet megjavítani annyival, hogy pár órára a radiátoron hagyjuk. Bár az iPhone nagyjából annyira vízálló, mint egy kacsa, mivel víztaszító a borítása, azért a Zagg nevű burkolatgyártó végül előrukkolt egy nano-méretű vízálló borítással amit HzO-nak hívnak.
Ez a megoldás ellentétben a korábbiakkal, nem egy víztaszító réteget hoz létre, hanem kompletten elzárja a kezelt készüléket a víz és pára elől, ahogy ezen a videón is jól látszik.

Ezzel az atomi szintű védelemmel, akár egy mosógép megpróbáltatásait is kiállja a telefonunk, bár az ütésekre nem vennék mérget. Remélhetőleg hamarosan elérhető technológia lesz a gyártók számára is, így egy problémával kevesebb lenne az életben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom