Connect with us

Diktálj, oszd meg és uralkodj!

03

Alkalmazások, szoftverek

Diktálj, oszd meg és uralkodj!

Nemrég felkerült az AppStore-ba egy hét megabájtos applikáció, melynek segítségével a pötyögés már a múlté. Bemutatkozik a Dragon Dictation.

A minap az iPhone-omon az AppStore-ban kutakodtam, ahol számos remek applikáció található és itt akadtam rá a Nuance által készített Dragon Dictation-re, mely egyből felkeltette az érdeklődésemet. Ez a program a leírása szerint képes felismerni a hangot és amit mondok (diktálok), azt le is írja.
Mindezt a hosszú gépelés helyett. Az applikáció persze nem tartalmaz mindent, így ahhoz, hogy használni is tudjuk, aktív internetkapcsolattal kell rendelkeznünk. Ami a legfurcsább számomra, hogy megy iPhone 3G-n is, igaz kicsit lassabban az elvártnál, de eddig még nem fagyott ki, ami higyjék el, nagy szó.

Letöltés után természetesen megjelent az ikon a telefonom asztalán, kipróbáltam és most az első applikáció lett a listámon. Az ikonra kattintva villámgyorsan eljutunk egy kis piros gombhoz, ahol egyből elkezdhetjük diktálni a szöveget, a telefon csak figyel. Persze első indításkor kiválaszthatjuk azt a nyelvet is, amin beszélni fogunk, mely közt ott a magyar is.

A nyelvek között számtalan lehetőség közül választhatunk, érti a kínait, a dánt, a németet, az angol, az oroszt és magyart is. Összesen 23 nyelven ért és angolból létezik külön amerikai, brit és ausztrál is, így az akcentus nem lehet probléma. Ha valami félrehallás van, utólag természetesen van rá mód, hogy belejavítsunk az általa értelmezett szövegbe.

Hogy mi a gyakorlati jelentősége? A bediktált szöveget egyrészt írott formába helyezi és ezt elküldhetjük e-mailben, SMS-ben, posztolhatjuk Facebook-ra, Twitter-re. Ha pedig végeztünk egy mondattal, az írásjelet kimondva lezárja azt a mondatot. Úgyhogy hibátlan, csak a kiejtésünk legyen érthető és tiszta.Szólj hozzá!

További Alkalmazások, szoftverek

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom