Connect with us

technokrata

Izomból küldi padlóra az Intel az ARM-ot új processzorával

Intel-Medfield (1)

Kütyük

Izomból küldi padlóra az Intel az ARM-ot új processzorával

Az Intel végre nem húzza tovább az időt és bemutatta az új Medfield-alapú processzorát, az Intel Atom Z2460-ast.

Az új chip egy egymagos „Penwell” rendszer, amibe egy 1.6 GHz-es processzor kap helyet, valamint egy PowerVR SGX540 grafikus mag, ami 400 MHz-en ketyeg.
A” Z” előtag valójában a Lincroft-ra hasonlít, amit még 2010-ben indított útjára az Intel. A Z600-ban egy 1.5 GHz-s mag került, egy PowerVR SGX535-ös grafikus maggal, szintén 400 MHz-en, mind a kettő 512 MB-os másodszintű gyorsítóval. Bár papíron nagyon hasonlóak, igazából semmi köze nincs a Z600-hoz és a Z2460-asnak egymáshoz.
Míg a Moorestown marad kétmagos megoldásnak, addig a Medfield továbbra is egymagos. A Z2460-ast nagyon jól optimalizálta az Intel, többek közt a Smart Idle technológiával, így az okostelefonok sokkal erősebbek lehetnek a maiaknál, nem is beszélve még a Burst Performance-ról és a Hyper Threading-ről.

A közkedvelt SunSpider Java Scriptes tesztelő programmal a Medfield-es referenciakészülék 66%-ot rávert a Samsung Galaxy S II-re és a Browsermark programban is majdnem kétszer jobban teljesített. Sőt, elég versenyképes az új technológia az iPhone 4S és a Galaxy S II-vel szemben, mivel négyből két összehasonlításban nyert a Medfield.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle