Connect with us

Amit a Nokia Lumia 900-ról érdemes tudni

nokialumia900-500x331

Kütyük

Amit a Nokia Lumia 900-ról érdemes tudni

Tegnap írtuk, hogy itt van az új Windows Phone-os Nokia telefon, most pedig eláruljuk, hogy mik a specifikációi.

Első körben le kell szögeznünk, hogy az európai premierre még várni kell, ugyanis AT&T exkluzív, ehhez mindkét félt (a Nokiát és az AT&T-t is) szerződés köti. A Lumia 900 kijelzője 4.3 colos, azaz közel 11 centiméter átmérőjű kijelzővel büszkélkedhet, mely feketébb a feketénél, köszönhetően a ClearBlack AMOLED Display (CBAD) technológiának.

A CBAD miatt a  480×800-ás felbontású kijelző sokkal kontrasztosabb és élesebb versenytársaihoz képest. A készülékben egy egymagos 1.4 GHz-es Qualcomm Snapdragon processzor dolgozik 512 MB RAM-mal, ami nem tűnik túl sok memóriának, de elmegy. Hogy ne merüljön le gyorsan, ezért a Li-Ion akkumulátora 1840 mAh-s, bízzunk benne, hogy nem lesz benne szoftverhiba, mint amilyen a Lumia 800-nál töltéskor jelentkezett. Ha már a szoftvernél járunk, akkor eláruljuk, hogy természetesen Windows Phone 7.5 Mango fut rajta. Maga a készülékház polikarbonát, ami erőt és strapabíróságot sugároz, illetve talán nem esik darabjaira, ha véletlenül leesne a készülék.

Két széleslátószögű kamerája is van a készüléknek, egy elől, a másik pedig hátul található. Az elsődleges (hátlapi) kamerája amellett, hogy 8 megapixeles, 28 mm-es f/2.4 Carl Zeiss lencsét kapott (elődjében, a Lumia 800-ban is ez található), amit kiegészítettek 2 darab LED-es vakuval. A Lumia 900-at minden földi jóval ellátták, és remélhetőleg itthon is már az LTE-s verzió kerül a boltok polcaira, ugyanis a telefon támogatja ezt a szabványt, így a mobilinternetezés a többszörös sebességet képes hozni, az akkumulátor mégse merül le 2 óra netezés után. Van benne Wi-fi, Bluetooth, GPS, a belső tárhelye pedig 16 GB. Megjelenésekor választhatunk a fekete és a ciánkék szín között. Itthoni bevezetésről még nem tudni, és mivel AT&T-exkluzív, így valószínűleg egy ideig csak náluk lehet majd kapni az USA-ban. Hogy mikor? Pár hónapon belül ígérik az első szállítmányt az Államokba. És mennyiért? A Nokia vezérigazgatója, Stephen Elop elárulta, hogy rendkívül agresszív árazása lesz a készüléknek, így téve vonzóbbá a Nokiát és a Windows Phone Mango-t, illetve így teremtenek kemény versenyt a többi készülékkel. A vásárló meg csak jól jár.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom