Connect with us

technokrata

iBackdoor – Avagy biztonság Apple módra

FAIL

Kütyük

iBackdoor – Avagy biztonság Apple módra

Egy biztonsági résnek köszönhetően, eddig akárki belenézhetett az iPhone-unk fotóiba, mindezt anélkül, hogy feloldaná a készüléket.

Persze ehhez sok minden kell, mint például egy iOS 5-ös iPhone, a csillagok együttállása, több népi jóslat beteljesedése, egy nagy adag szerencse és persze egy olyan ember, aki nem tudja beállítani az időt. Ez a biztonsági rés alapvetően arról szól, hogy a lezárt iPhone-on, az exponáló gomb megnyomásával elő lehet hozni a fotókat. Ade Barkah fedezte fel azt a hibát, hogy az Apple a képek biztonságát szimplán a dátumozásra alapozza iOS 5-ön.

Persze ezt az átlag felhasználó nem fogja tapasztalni, mivel valószínűleg rendesen be van állítva az idő és a dátum a telefonján, de mindenesetre ez egy nagyon pocsék megoldás képeink védelmének érdekében. Normál esetben nem aszerint kéne feltűnni a képeknek, hogy előre vagy hátra állítjuk az időt a telefonban, iOS 5-ön valahogy ez mégis úgy van. Eddig is sok gondt volt az új Apple mobil OS-sel, most még egyel gyarapodott a bug-ok listája.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák