Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobil asszisztens Windows Phone-on is

Kütyük

Mobil asszisztens Windows Phone-on is

A Microsoft válasza a Siri-re: Itt az Ask Ziggy.

Pár hónapja még attól volt hangos a média, hogy az Apple egyedülálló módon hangutasításos és egyben beszédalapú digitális személyi asszisztenst integrált az iPhone 4S-be, mely egész jó pontossággal válaszol a “főnöke” kérdéseire illetve akár figyelmeztet is, hogy ha van valami programja a telefontulajdonosnak. Ennél bővebben felesleges is írni, okos kis találmány, mindenki ismerheti. Pár hete a Google bejelentette, hogy az androidos oksotelefonokban is lesz nemsokára egy komornyik, melyet a Batman hasonló beosztásban lévő egyik szereplőjéről, Alfrédról kapta a nevét (eredetileg Seymour-nak [Szimúr] hívták a programot), mely jelenleg még fejlesztés alatt áll.
A Microsoft még ennyit se várt és mostantól ingyenesen letölthető a saját Siri-verziója a Marketplace-ről, az Ask Ziggy. Az alkalmazás annak ellenére, hogy ingyenes, reklámmentes. Az Ask Ziggy természetesen a Bing-et használja keresőnek, ugyanúgy kérdezhetjük matematikáról, időjárásról, megkérhetjük, hogy ajánljon egy éttermet (szinte minden kérdésre több információt ad, mint amit szeretnénk, például a “Ki a miniszterelnök Olaszországban” kérdésre is részletekig válaszol), ráadásul mindezt hangutasítással, köszönhetően a Nuance-alapú technológiának.

Ha pedig valamiben nem biztos, akkor visszakérdez, hogy mire is gondolt a kérdező pontosan. Nagyon szerethető kis alkalmazás, de egyelőre a letölthető verzió még elég vérszegény, a videóban látható frissebb verzió még várat magára, de Redmond ígérete szerint ez a frissítés hamarosan elérhető lesz mindenki számára. A legjobb benne az, hogy nincs lekorlátozva egy bizonyos telefonra, mint a Siri esetében, az ugyanis csak iPhone 4S-en működik (a portolás pedig nehézkes).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés