Connect with us

Rengetegen kaptak mobilt karácsonyra

mobil kari

Kütyük

Rengetegen kaptak mobilt karácsonyra

A 2011-es ünnepek jó hatással voltak a mobil gyártókra. A Flurry Analytics állítása szerint Andorid, és iOs aktiválások száma meghaladta a 6.8 Milliót december 25-én. Ez majdnem a négyszerese egy átlagos napénak, és 140%-os javulás a tavalyi év ünnepeihez képest.

És persze ha fogynak a mobilok többen látogatják a marketeket is. Google elérte a decemberi hónapban a 10 billió Android market letöltést, az Apple pedig 15 billiót 6 hónappal korábban.

Ezek után biztos, hogy ünnepek után ezek a számok csak gyarapodni fognak. Flurry szerint 25-én 145 millió letöltést lehetett számolni az iOS és az Android marketen. Ez szintén a duplája egy átlag napnak.

A legkapósabb készülék az iPhone 4S, és a Kindle tablet volt az Egyesült Királyságban. Az Amazon szerint szabályosan repültek le a virtuális polcokról a különböző típusú Amazon tabletek. Több mint 1 milliót rendeltek a decemberi hónapban.

Ezek tükrében nem csoda, hogy az okos telefon tulajdonosok az elmúlt 2 évben sokat gyarapodtak. Csak az Egyesült Államokban 60% a 18-24éves korosztályban az okos telefon tulajdonosok száma, és 50% fölött a 24-36 évesé.

Mivel manapság már szinte minden nagy gyártónak van valamilyen okos telefon ágazata, így nem csoda, hogy a jövőben sokat eshetnek az árak, és mindenki próbál nyomást gyakorolni a piacra valamilyen módon. Ráadásul jövőre jönnek az új Windows Phone alapú Nokiák, és jön az új Ice Cream Sandwich kódnevű Andorid, és persze az Iphone 4S eladása se nagyon akar megállni.

És ha idén nem kaptál okos telefont, nem kell aggódni, remélhetőleg jövőre is lesz karácsony.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom