Connect with us

technokrata

Kézzelfogható közelségben az új BlackBerry

blackberry-curve-9380-front

Kütyük

Kézzelfogható közelségben az új BlackBerry

Itt az új billentyűzetnélküli okostelefon a RIM-től.

Tegnap hírt adtunk, hogy heteken belül a piacra dobják két legújabb modelljüket, a szokásos QWERTY-s Bold 9790-et (1 GHz, 2.44 hüvelykes, 360×480) és a majdnem egészében kijelzőből álló Curve 9380-at, amely az első billentyűzet nélküli modell lett a belépőszintű Curve-családban. A processzora se titok többé: 800 MHz-es. A készülék felbontása nem túl nagy, pláne annak tudatában, hogy több mint 10.5 cm átmérőjű a kijelzője: mindössze 480×360-as.

Ez átlagos felhasználáskor még nem jelenthet problémát, a gondok akkor kezdődnek, ha például böngészni szeretnénk rajta az interneten. Nagyon vékony készülékről beszélhetünk, körülbelül 10 mm vastag lehet. A kijelző alatt négy érintőképernyősnek tűnő gomb található, de valójában ezek fizikai nyomógombok (hívás, beállítások, vissza, befejezés/power gomb).

A hátulján a sajátos BB-s logót fedezhetjük fel, illetve a készülék két sarkán találhatjuk az egyik oldalon az 5 megapixeles kamerát, a másikon pedig a LED-es vakut. A belső tárhelye nagyon kevés (amolyan pár évvel ezelőtti Nokiás szinten), csupán 120 MB szabad hely van rajta, de ezt microSD kártyával könnyen orvosolni lehet 32 GB-ig. Nem ez a legerősebb telefonja a BB-nek (sőt!), de tetszetős vékony eszköz, ami egy első okostelefonos vásárló még jól is járhat. Árcédulája még nincsen, de belépőként versenyképesnek kell lennie az olcsó androidos telefonokkal.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle