Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az angol mobilok fertőzőek

Dotkom

Az angol mobilok fertőzőek

Minden hatodik mobiltelefon szennyezett Angliában, leginkább E.coli baktériummal.

A legfrissebb felmérések szerint Nagy-Britanniában minden hatodik mobiltelefon ürülékkel szennyezett, ami az E. coli baktérium terjedését okozhatja. Ennek legfőbb oka az emberek elégtelen higiéniája. A londoni Higiénia és Trópusi Orvoslás Tanszék (Londoni Egyetem) szakértői szerint a kutatási eredmények arra engednek következtetni, hogy sokan hazudnak tisztálkodási szokásaikról. A kutatók 12 városban összesen 390 telefonról és a tulajdonosaik kezéről is gyűjtöttek mintákat. Ezek után még megkérdezték a mobiltelefonok gazdáit  kézmosási szokásaikról is.
 A megkérdezettek 95 százaléka nyilatkozta a kutatóknak, hogy rendszeresen mos kezet, olyan gyakran amilyen gyakran csak lehetősége van rá. Ennek ellenére a laboratóriumi vizsgálatok a telefonok 92, és a tulajdonosok kezeinek 82 százalékán találtak kórokozókat. A mobilok és a tulajdonosok kezei 16 százalékban az E. coli baktériumot hordozták, ami elsősorban ürülékből kerülhetett oda és súlyos betegségeket is okozhat. “Ez is bizonyítja, hogy sokan még mindig tudják, hogyan kell megfelelően kezet mosni, és vannak olyanok is, akik egész egyszerűen kihagyják a kézmosást a mosdó használata után. Reméljük, hogy annak a tudata, hogy kezük és telefonjuk E. coli-val fertőződhet, arra ösztönzi majd az embereket, hogy jobban odafigyeljenek személyes higiéniájukra” – nyilatkozta Dr. Val Curtis, a Nemzetközi Kézmosás Nap kampányfőnöke és az egyetem higiéniai szakértője.

“Rendkívül érdekes eredményeket kaptunk országszerte. Bár voltak tisztább városok, de az E. coli szinte minden helyszínen jelen volt a telefonokon és a tulajdonosok kezén. Lehet, hogy sokan állítják, hogy gyakran mosnak kezet, de ez úgy tűnik, sok esetben egész egyszerűen nem igaz” – nyilatkozta Dr. Ron Cutler, a Londoni Egyetem munkatársa. A rendszeres kézmosás segíthet megelőzni sok, baktérium és vírus által okozott súlyos betegséget. Persze attól még, hogy a kutatás Angliában készült, elképzelhető, hogy más európai országban még rosszabb a helyzet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés