Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megérkezett az Android 4.0!

Dotkom

Megérkezett az Android 4.0!

Végre bemutatták az új Google operációs rendszert okostelefonokra és tabletekre. Lássuk, mik az újdonságok.

A Samsung és a Google közös hongkongi sajtótájékoztatóján a Galaxy Nexus-sal párhuzamosan debütált az Ice Cream Sandwich (Android 4.0), melyben számos újítás található a 3. generációhoz képest (Honeycomb). Masszívan újradizájnolták a felhasználói felületet és rengetek újdonsággal pakolták tele. Ezek közül az egyik újítás az NFC-alapú Android Beam, melyen keresztül két NFC telefon adatot képes egymással cserélni (névjegykártya információkat, de akár YouTube videók linkjeit, térképeket, weboldalakat, Android Market applikációkat).
 Megújult a Gmail is, mostantól az ICS felhasználók offline módban is kereshetnek a leveleik között. Bevezetésre került a „Face Unlock”, azaz az elsődleges kamera felismeri a telefon tulajdonosát és feloldja a lezárást (több ember is engedélyezhető egy telefonra).  Az arcfelismerő egyébként nem újdonság, Symbian-os készülékekre a Nokia eddig is kínálta ezt a lehetőséget az OVI-ról letöltve.
 A kamera UI-ja is számos újításon esett át, így mostantól készíthetünk panoráma fotókat is oly módon, hogy horizontálisan ívet húzunk a telefonnal.  Az automata fókuszos telefonokon pedig a fotózáskor-filmezéskor ott lesz az élesség, ahová tapizunk a kijelzőn (touch-to-focus). Átszabták a Galériát is, Instagram-szerű filterekkel szórakozhatnak mostantól az Androidos felhasználók is oly módon, hogy az eredeti kép is megmarad az effektelés után.
A képeket mostantól helyszínenként is szortírozhatjuk (koordináták alpján) vagy szereplőkként is (kézi tagelés után). A videó rögzítés is komoly fejlesztéseket kapott: 1080p, folyamatos automata fókusz és zoom-olás felvétel közben. Ha ez nem lenne elég, Time Lapse videókat is készíthetünk az Ice Cream Sandwich-vel.
 Még egy érdekesség a végére: „Jelenleg az ICS engedélyezése folyamatban van a Nexus S-re. Elméletileg minden 2.3-as androidos OS-t használó eszközön működni fog a 4.0-ás verzió.” – Matias Duarte, igazgató, Android részleg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés