Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szinkrontolmács okostelefon segít leküzdeni a nyelvi akadályokat

Kütyük

Szinkrontolmács okostelefon segít leküzdeni a nyelvi akadályokat

Egy új iPhone-alkalmazás pillanatok alatt képes lefordítani az élőbeszédet egy idegen nyelvre, és ezzel egy időben el is raktározza az újonnan tanult szófordulatokat és nyelvi finomságokat.

A myLanguage fordítóvállalat által kifejlesztett Vocre nevű okostelefon-alkalmazás különlegessége, hogy nem csupán alapvető szókincset foglal magába, hanem minden egyes használatakor újabb nyelvi finomsággal bővül a repertoárja, így a felhasználók úgy fejezhetik ki magukat egy idegen országban, mintha a saját anyanyelvükön beszélnének.

Az alkalmazás használata – amely a telefon elfordítását mérő gyorsulásérzékelőre épül –  meglehetősen egyszerű: mindössze egy bizonyos irányba kell tartani a készüléket a hang felvételéhez, majd átfordítani a másik irányba a lefordított hanganyag lejátszásához.

A fordítóprogram a felhasználók által végzett javítások, illetve az idegen nyelven beérkező finomítások révén képes fejleszteni önmagát, hogy az adott országban élők által legérthetőbb módon tudja átadni a felmondott szöveget.

“Eddig senki nem koncentrált arra, hogyan miként lehet a legjobban átadni, amit mondani szeretnénk. Hiszen minden mondatunknak megvan a maga jelentése, és mostantól tudni fogják az emberek, ha például valami vicceset mondunk” – magyarázta Andrew Lauder, a myLanguage alapítója és vezérigazgatója.

Az alkalmazást ért kritikák hatására a héten bizonyos változtatásokat hajt végre a vállalat. Ezek között szerepel, hogy a fejlesztést az első 24 órában ingyenesen, majd heti vagy havi előfizetés fejében lehet használni. A Vocre már elérhető az Apple AppStore kínálatában, és jelenleg kilenc nyelven – három angol dialektusban, spanyolul, franciául, olaszul, németül, kínaiul és japánul – képes oda-vissza fordítani. A fejlesztők tervei szerint a jövőben további tíz nyelvvel bővül a kínálat.

A Vocre versenytársai közé tartozik a Google Translate és a Jibbigo hangfordító – mindkét alkalmazásnak van ingyenes verziója – és a hangfelismerő szoftvereket gyártó Nuance fejlesztésére épülő SmartTrans, amelyért 19,99 dollárt (4200 forint) kell fizetniük a felhasználóknak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés