Connect with us

Megjött a bada 2.0!

Samsung-Bada-SmartPhone

Kütyük

Megjött a bada 2.0!

A Samsung bemutatta a bada 2.0 szoftverfejlesztői csomagját. A mobil operációs rendszer új verziójának megjelenése várhatóan hozzájárul a bada okostelefonok további elterjedéséhez.

A bada rendszerre épülő hétféle Samsung Wave okostelefon kiváló ár/érték arányának, gazdag funkcionalitásának és felhasználói élményének köszönhetően igen népszerű Európa egyes országaiban, Kínában és Délkelet-Ázsiában. Ezeken a területeken jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az érintőképernyős, ún. „feature” telefonok felhasználói megismerkedhessenek az okostelefonok világával, alkalmazásaival és szolgáltatásaival.

A 2011. februári Mobile World Congress szakkiállításon bemutatott bada 2.0 számos érdekes fejlesztést tartalmaz, amelyek például elérhetővé teszik több alkalmazás egyidejű futtatását, azaz a multi-taskingot, a Wi-Fi Direct szolgáltatást, a mobilfizetés következő generációját, az NFC-t, az internetezés nélküli fájlmegosztást vagy a hangfelismerést. Emellett támogatja a Flash és a HTML5 alapú alkalmazásokat is, így a felhasználók semmiről sem maradnak le az interneten. Ennek révén a fejlesztők a C++ mellett most már Flash-ban és JavaScript-ben is dolgozhatnak, így várhatóan tovább gyorsul a letölthető alkalmazások számának növekedése.

„A bada kiemelt helyet foglal el a Samsung mobil üzletágának több platformra épülő stratégiájában. Tovább bővítjük fejlesztői közösségünket, így gazdagabb alkalmazás-választékot kínálhatunk felhasználóinknak. Az ennek hatására megnövekvő felhasználói szám pedig még jobb üzleti lehetőségeket kínál a fejlesztőknek.” – mondta el Kunos Balázs, a Samsung magyarországi mobil üzletágának vezetője.

 

A fejlesztők számára az egyik legfontosabb újdonság az alkalmazáson belüli hirdetések megjelenése lesz, a hirdetési API használatával a bada 2.0-ra fejlesztők könnyűszerrel teremthetnek így maguknak új bevételi lehetőségeket. A Samsung továbbfejlesztette alkalmazásfejlesztő környezetét, amelyhez ezentúl még több támogatást nyújt. Emellett létrehozta az Emulátort, amellyel hatékonyan előmozdítható a célkörnyezetre szabott fejlesztési folyamat. Az olyan eszközök, amilyen pl. a „Profiler”, az eszköz teljesítményét optimalizálják, garantálva azt, hogy a memória és a számítási teljesítményt a programok teljes mértékben ki tudják használni.

Fejlesztői verseny

A bada 2.0 SDK a bada fejlesztői oldaláról tölthető le. A Samsung tervei szerint megrendezi a bada 2.0 Power App Race fejlesztői versenyt, amelynek összdíjazása 3 millió dollár lesz nyereményekben és készpénzben. Az első húsz fejlesztő, akik alkalmazásukkal elérik a 100 000 letöltést, 50-50 ezer dollárnyi készpénzt, valamint marketing- és promóciós lehetőségeket kap.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom