Connect with us

technokrata

Tízből kilenc Apple-vád elbukott a Samsung ellen

Dotkom

Tízből kilenc Apple-vád elbukott a Samsung ellen

A holland bíróság tízből kilenc esetben elutasította az Apple által indított, szellemi tulajdonhoz kapcsolódó jogsértéssel foglalkozó beadványt.

A holland bíróság határozata egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a Galaxy okostelefonok innovatív, sajátos megkülönböztető jeggyel rendelkező termékek. Az ítéletben megjelölt egyetlen jogsértő ponttal kapcsolatban a Samsung jogi eszközöket is felhasználva kívánja biztosítani a Galaxy termékek elérhetőségét Hollandiában – az ítélet ugyanis várhatóan nem lesz hatással a többi európai országban történő értékesítésre.

A Samsung büszke a mobilkommunikációs területen eddig felmutatott eredményeire és fejlesztéseire. A cég továbbra is új termékekkel és technológiai újításokkal fogja kiszolgálni a fogyasztók igényeit, és eltökélten fogja védeni szellemi alkotásaihoz fűződő jogait a jelenleg folyó eljárásokban, legyenek azok a világ bármely pontján.

A bíróság nem hozott elmarasztaló ítéletet a Samsung Galaxy Tab készülékekkel kapcsolatban indított, a szellemi alkotásokra vonatkozó jogok megsértése ügyében. Az ítélet szerint a Samsung GALAXY S, GALAXY S II és GALAXY Ace készülékek az idézett tíz helyett csupán egyetlen pontban sértették a perben jelzett szellemi alkotások védelmét szolgáló jogszabályokat.

A bíróság ítélete alapján a Samsung Electronics – a Samsung anyavállalata – nem forgalmazhatja az érintett termékeket Hollandiában. A döntés nem érinti a Samsung Electronics egyéb európai országokban végzett értékesítési tevékenységét.

Az ítélet – amely október 14-ig ad türelmi időt a jogsértés kezelésére – kimondja továbbá, hogy a Samsung hollandiai székhellyel rendelkező leányvállalatai sem értékesíthetik a fent említett termékeket az ítéletben jogsértőnek talált egyetlen pont elhárításáig a következő európai országokban: Hollandia, Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Finnország, Írország, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Svédország és Svájc.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom