Connect with us

Már megint vizsgálódnak az iPhone körül

iphone-4-picture

Kütyük

Már megint vizsgálódnak az iPhone körül

A francia adatvédelmi hivatal vizsgálja az iPhone földrajzi koordináta rögzítési funkcióját, ami a felhasználó tudta és beleegyezése nélkül menti el a készülék tartózkodási helyére és helyváltoztatására vonatkozó adatokat.

A dél-koreai távközlési felügyelet szerdán jelképes összegű, 3 millió won (2.830 dollár) bírságot vetett ki az Apple-re az iPhone “illegális”, a dél-koreai törvényekbe ütköző adatgyűjtése miatt.

(A koreai hatóság egyúttal bírálta a Google vállalatot is az adatgyűjtésben játszott szerepéért, de büntetést nem szabott ki

rá.)

Az idén áprilisban vált ismertté, hogy az iPhone telefonkészülék rögzíti és egy éven át tárolja az elérhető mobiltelefon cella állomások és WiFi állomások pozícióját. Alasdair Allan és Peter Warden brit kutatók vizsgálatai szerint az elmentett földrajzi koordináta adatokat bárki, aki a készülékhez hozzáfér, ki tudja olvasni a memóriából.

Az Apple szöuli szóvivője Steve Park közölte, hogy az Apple soha nem követte le az iPhone készülékek pozícióját, és ilyesmit nem is tervez.

Yann Padova, a CNIL francia technológiai adatvédelmi hivatal (Commission nationale de l’ informatique et des libertés) igazgatója közölte, hogy a brit kutatók által adott útmutatások alapján maguk is megvizsgálták az iPhone készüléket.

“Két levelet küldtünk az Apple-nek, amit részben meg is válaszoltak. Néhány dolgot már tisztáztunk, de vannak még nyitott kérdések. A vizsgálatot folytatjuk” – mondta az igazgató. Hangsúlyozta azonban, hogy az Apple által adott információk alapján biztosra vehető, hogy “a készülék által begyűjtött és elmentett adatok nem kerültek át sem az Apple-hez, sem kereskedelmi partnereihez”.

Padova elmondása szerint azonban néhány technikai részletkérdés még megválaszolásra vár, például az, hogyan tudja az Apple garantálni a mobil készülékei által gyűjtött adatok biztonságát.

A hivatal igazgatója közölte, hogy bizonyítható törvénysértés esetén az Apple-nek bírsággal kell számolnia.

 Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom