Connect with us

technokrata

Mobilon is utalnának a hazai okostelefon-tulajdonosok

Kütyük

Mobilon is utalnának a hazai okostelefon-tulajdonosok

A magyarországi okostelefon-tulajdonosok harmada, 270 ezer ember nyitott egy kifejezetten erre az eszközre optimalizált internetbanki alkalmazásra – derült ki az OTP Bank megbízásából készített friss felmérésből.

A hazai okostelefon-tulajdonosok mindegyike használ legalább egy banki szolgáltatást – állapítja meg a 25-65 éves okostelefonnal és banki kapcsolattal rendelkező felhasználók körében, az OTP Bank Elektronikus Banki Üzletága megbízásából, az Ipsos által 2011 első negyedévének végén készített felmérés.

A megkérdezett okostelefon-használók 96 százalékának van bankkártyája, 94 százalékának folyószámlája, háromnegyedük pedig rendszeresen online számítógépes kapcsolaton keresztül intézi pénzügyeit. A válaszadók döntően számlainformációk lekérdezését és eseti átutalási megbízásokat intéznek a bankok internetes oldalain. A lekötésekhez, az értékpapír-műveletekhez, illetve a telefonfeltöltésekhez viszont csak ritkán használják ezt a platformot.

A kutatás szerint az okostelefonnal rendelkező internetbankolók mindössze 8 százaléka használja mobiltelefonon keresztül az online banki felületeket, aminek elsősorban az új technológiával kapcsolatos kezdeti idegenkedés az oka.

A két legjobban várt okostelefonos internetbanki szolgáltatás a számlainformációk lekérdezése és az eseti átutalási megbízások intézése. Ezeket követik az online vásárlás, az állandó beszedési megbízások, az árfolyamok lekérdezése, a lekötések, a lekötött betétek kezelése és az értékpapír-műveletek iránti igények.

“A kutatás eredményei, valamint saját tapasztalataink is azt mutatják, hogy a jövőben egyre inkább felértékelődnek a felhasználók szemében azok a hitelintézetek, amelyek bárhonnan, bármikor képesek biztonságos online platformokon keresztül egyszerű és gyors banki szolgáltatásokat nyújtani. Az OTP Bank jelenleg is futó fejlesztései pontosan ezeket a célokat szolgálják” – idézi a felmérés eredményét ismertető közlemény Forrai Pétert, az OTP Bank Elektronikus Banki Igazgatóságának vezetőjét.

 Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin