Connect with us

technokrata

A Sony Ericsson megszenvedte a japán földrengést

Sony_ericsson_neo_07-420-90

Kütyük

A Sony Ericsson megszenvedte a japán földrengést

Az idén tízéves japán-svéd mobiltelefon-gyártó vegyesvállalat, a Sony Ericsson eredményét és bevételét jócskán visszavetették a március 11-i japán földrengés és szökőár következményei.

A cég 50 millió eurós veszteséget jelentett pénteken a második negyedévről. A tavalyi második negyedévben 12 millió, idén az első negyedévben 11 millió euró volt az adózott eredménye.

A bevétel 32 százalékkal 1,193 milliárd euróra csökkent a tavalyi második negyedévi 1,757 milliárdhoz képest, de 4 százalékkal meghaladta az első negyedévi 1,145 milliárdot.

A Sony Ericsson a második negyedévben 7,6 millió készüléket adott el az egy évvel korábbi 11 millió helyett. Ráadásul a készülékek átlagára 156 euróra csökkent 160-hoz képest. Az értékesítés az első negyedévi 8,1 milliós számtól is elmaradt, de közben sikerült növelni az árakat az első negyedévi, átlagosan 141 euróhoz képest.

A Sony Ericsson az eladott mennyiségeket tekintve a világ negyedik számú mobiltelefon-gyártója volt 2009-ben, majd tavaly a hatodik helyre esett vissza.

 Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom