Connect with us

A mobiltelefon lesz a pénztárca

nfc_selectaautomat

Kütyük

A mobiltelefon lesz a pénztárca

Az amerikaiak hamarosan mobiltelefonjukkal fizethetnek az áruházakban a Google és partnerei közös fejlesztésének köszönhetően.

Az internetóriás helyi idő szerint csütörtökön jelentette be, hogy a MasterCarddal, a Citigrouppal és más üzlettársakkal összefogva idén nyártól vezetnék be a szolgáltatást New Yorkban és San Franciscóban.
Az újítás, amely a Visa, vezető amerikai bankok és mobilcégek hasonló terveivel verseng, Ázsia egyes részein már mindennaposnak számít: ott az emberek egy része rutinszerűen használja okostelefonját bankkártyaként.
A fizetés Android operációs rendszerrel futó mobilok egyik alkalmazásaként működne. A Google már több vállalattal, így például a Subway étteremlánccal is megállapodást kötött, hogy a mobilos fizetést hűségakciókkal és más kedvezményekkel kötik majd össze.
Chris McWilton, a MasterCard amerikai vezetője szerint a telefonos fizetési rendszerek elterjedése évekbe telhet, és nagyban függ attól, hogy a kereskedők milyen ütemben modernizálják fizetési termináljaikat. A szükséges fejlesztésekben a Google és partnerei is támogatnák a kereskedelmi vállalatokat.
A Google a biztonsági aggályokra reagálva hangsúlyozta: egy bankhoz hasonlóan le tudnák tiltani a fizetést, ha a mobilt ellopják. Szintén a Google Wallet nevű rendszer biztonságát szolgálja, hogy a vásárlónak be kell írnia egy jelszót a tranzakció végrehajtásához.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom