Connect with us

technokrata

Egyre több mobiltelefont ellenőriznek

1

Kütyük

Egyre több mobiltelefont ellenőriznek

Rekordszintet ért el tavaly Lengyelországban a mobiltelefonok és számítógépek adatainak ellenőrzése: az 1,4 millió lekért adat 400 ezerrel haladja meg a 2009-ben följegyzett értéket.

Az adatok iránt legtöbbször a rendőrség, az ügyészség, a titkosszolgálatok és bíróságok érdeklődtek – közölte kedden az elektronikus távközlési hivatal (UKE). A megkeresések tárgyát többnyire mobiltelefon-összeköttetések és a mobiltelefonok helyzetének meghatározása, valamint számítógépek IP-címének tudakolása képezte.
Adatvédelmi szervezetek éles bírálattal illették a hatóságok fokozódó kíváncsiságát. “A kormány ezzel az erővel automatikusan a rendőrség és a titkosszolgálat rendelkezésére bocsáthatná az összes adatot” – háborgott Adam Bodnar, a helsinki emberjogi alapítvány képviselője a Gazeta Wyborcza című újságban.
Az Európai Bizottság márciusban azt ajánlotta a tagállamoknak, hogy korlátozzák, illetve ellenőrizzék a távközlési adatokhoz való hozzáférést. Irena Lipowicz emberjogi ombudsman már januárban felszólította a varsói kormányt, hogy gondoskodjék a megfelelő ellenőrzésről.
A távközlési és internetforgalmi adatokat Lengyelországban két éven át tárolhatják a hatóságok, ehhez nincs szükségük bírósági határozatra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd