Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung lenyomta a Nokiát

Dotkom

A Samsung lenyomta a Nokiát

A Samsung átvette a vezetést a Nokiától a nyugat-európai mobiltelefon piacon.

A dél-koreai vállalat az idei első negyedévben 29,3 százalékos piaci részesedésre tett szert az IDC piackutató vállalat adatai szerint.

Az értékesítésekben hagyományosan vezető Nokia 27,9 százalékos részesedéssel a második helyre csúszott vissza a rangsorban. A harmadik helyezést az Apple iPhone vívta ki magának 9,8 százalékkal.

Egy évvel ezelőtt a Nokia 32,7 százalékos piaci részesedéssel vezette a listát, a Samsung pedig 29,1 százalékkal állt a második helyen.

A ranglistát a piackutató cég az összes készülék kategóriára kiterjedően állította össze, nem csak a felső kategóriás okostelefonok figyelembe vételével.

Az IDC szerint a Samsung az olcsó készülék kategóriában hozott helyes dizájn-döntéseknek, valamint a felső kategóriában az Android operációs rendszer alkalmazásának köszönhetően tört előre az értékesítésekben.

Az okostelefon piaci szegmensben az Apple ütötte ki a Nokiát a vezető pozícióból. Az iPhone egymaga az IDC adatai szerint 20,8 százalékos piacrészre tett szert, míg a Nokia okostelefonjai együttesen 19,6 százalékot hasítottak ki maguknak. Tavaly a Nokia még 40,6 százalékos  részesedéssel rendelkezett az okostelefon szegmensben.

A Samsung az okostelefon piacon 12,1 százalékos részesedéssel az ötödik helyen áll, de a tavalyihoz képest eladásait 744 százalékkal növelte.

A Nokia sorsfordító hatást remél a Microsoft Windows Phone 7 operációs rendszerének bevezetésétől az okostelefon modelljeinél. A Nokia egyszerűbb modelljeivel piacvezető a feltörekvő térségekben, Indiában és Kínában, ami biztosítja számára a világpiaci vezető szerepet is. Az Android operációs rendszer támadásától azonban ezek a térségek sem mentesek és erősen szorongatják a Nokia eladásait.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés