Connect with us

technokrata

A Samsung lenyomta a Nokiát

images

Dotkom

A Samsung lenyomta a Nokiát

A Samsung átvette a vezetést a Nokiától a nyugat-európai mobiltelefon piacon.

A dél-koreai vállalat az idei első negyedévben 29,3 százalékos piaci részesedésre tett szert az IDC piackutató vállalat adatai szerint.

Az értékesítésekben hagyományosan vezető Nokia 27,9 százalékos részesedéssel a második helyre csúszott vissza a rangsorban. A harmadik helyezést az Apple iPhone vívta ki magának 9,8 százalékkal.

Egy évvel ezelőtt a Nokia 32,7 százalékos piaci részesedéssel vezette a listát, a Samsung pedig 29,1 százalékkal állt a második helyen.

A ranglistát a piackutató cég az összes készülék kategóriára kiterjedően állította össze, nem csak a felső kategóriás okostelefonok figyelembe vételével.

Az IDC szerint a Samsung az olcsó készülék kategóriában hozott helyes dizájn-döntéseknek, valamint a felső kategóriában az Android operációs rendszer alkalmazásának köszönhetően tört előre az értékesítésekben.

Az okostelefon piaci szegmensben az Apple ütötte ki a Nokiát a vezető pozícióból. Az iPhone egymaga az IDC adatai szerint 20,8 százalékos piacrészre tett szert, míg a Nokia okostelefonjai együttesen 19,6 százalékot hasítottak ki maguknak. Tavaly a Nokia még 40,6 százalékos  részesedéssel rendelkezett az okostelefon szegmensben.

A Samsung az okostelefon piacon 12,1 százalékos részesedéssel az ötödik helyen áll, de a tavalyihoz képest eladásait 744 százalékkal növelte.

A Nokia sorsfordító hatást remél a Microsoft Windows Phone 7 operációs rendszerének bevezetésétől az okostelefon modelljeinél. A Nokia egyszerűbb modelljeivel piacvezető a feltörekvő térségekben, Indiában és Kínában, ami biztosítja számára a világpiaci vezető szerepet is. Az Android operációs rendszer támadásától azonban ezek a térségek sem mentesek és erősen szorongatják a Nokia eladásait.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd