Connect with us

Hallásjavítás iPhone-nal

6a00d8341c630a53ef013485b76c7a970c

Kütyük

Hallásjavítás iPhone-nal

A fejlődő országokban élő hallássérült emberek számára szeretne elsősorban segítséget nyújtani egy új mobiltelefon alkalmazás.

Bill Hodgetts, egy kanadai innovációs versenyre nevezett be új fejlesztésével, egy iPhone / IPod Touch eszközökre írt alkalmazással, amely képes felerősíteni a környezetből érkező hangokat, és ennek köszönhetően az eszközbe csatlakoztatott fülhallgatón keresztül a halláskárosult felhasználó jobban hallja a beszédhangot.

”Már régóta foglalkoztatott az új találmány gondolata, és mivel a fejlődő országokban nincs lehetőség ilyen eszközök kifejlesztésére, úgy gondolom, hogy ez egy igazi hiánypótló kezdeményezés lehet.” – mondta Hodgetts.

Míg egy hagyományos hallásjavító készülékek ára 2 000 és 7 000 dollár között mozog, egy iPod Touch, vagy akár egy iPhone ára sokkal inkább megfizethető egy fejlődő országban élő átlagember számára. Ráadásul már eleve rengeteg embernek van mobiltelefonja a fejlődő világban is, és a közel 300 millió halláskárosult ember kétharmada fejlődő országban él.Hodgett alkalmazása úgy működik, hogy az első lépésben felméri a felhasználó halláskárosodásának mértékét, majd ennek megfelelően erősíti fel a környezetből érkező hangokat. Amikor az eszköz aktiválva van, a beszédhangokat felerősíti és a fülhallgatón keresztül a halláskárosult ember sokkal tisztábban hallja a beszédet. Hodgett azt tervezi, hogy minden fejlett országban megvásárolt, vagy letöltött alkalmazás után egy fejlődő országban élő ember ingyen juthat hozzá az applikációhoz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom