Connect with us

technokrata

A Telenorosok is egyre kevesebbet telefonálnak

telenor-logo

Dotkom

A Telenorosok is egyre kevesebbet telefonálnak

És ez a cég profitján is meglátszik: 1,7 milliárd forinttal marad el az egy évvel korábbitól.

A 2011. első negyedévi árbevétel 1,7 milliárd forinttal marad el az egy évvel korábbitól, aminek fő oka, hogy a hívásvégződtetési díjak 2010. decemberi csökkentése miatt visszaesett az összekapcsolásból származó árbevétel.

A mobilhasználati szokások változása nyomán a piacon lassú elmozdulás figyelhető meg a kártyás és a számlás előfizetések arányában. 2011 első negyedévében az előfizetések száma 36 ezerrel csökkent, így az előfizetések száma 3 millió 548 ezer volt. A Telenor (használt kártyák száma alapján számított) piaci részesedése 32,36 százalék volt az idei első negyedév végén. Az MBI piaci részesedés 26,41 százalék volt 2011 márciusában.

„Első negyedévi eredményeink azt mutatják, hogy Magyarországon továbbra is visszafogott a lakossági fogyasztás. Pénzügyi eredményeinket azonban az összekapcsolásból származó bevételek csökkenése és a távközlési különadó határozta meg leginkább. A jövőbe tekintve jelentős növekedési lehetőséget látunk a mobilinternetben. Szeretnénk tovább növelni az internetezők számát Magyarországon, s meggyőződésünk, hogy a digitális írástudástudatlanság felszámolása erősíteni fogja az ország versenyképességét” – nyilatkozta Christopher Laska, a Telenor Magyarország Zrt. vezérigazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle