Connect with us

Hirdetés

technokrata

Leállt a „Facebook telefon”

Kütyük

Leállt a „Facebook telefon”

Kényszerszünetet rendelt el a T-Mobile.

Egy hete írtunk a T-Mobile Bobsled szolgáltatásáról, mely ingyenes hangalapú beszélgetést nyújt Facebookon keresztül. A Bobsled telepítését követően VoIP, azaz IP-alapú hangszolgáltatás keretei között tudnak kommunikálni egymással a felek, ingyenesen. Két hátránya azonban van a lehetőségnek. Jelenleg csak PC-ről PC-re menő hívásokat tud kezelni, illetve egyelőre csupán az Egyesült Államokban élő felhasználók számára érhető el a szolgáltatás.

Illetve per pillanat senki számára nem érhető el. Alig néhány nappal indítása után ugyanis a T-Mobile kénytelen volt leállítani, méghozzá a Facebook aggályai miatt. A közösségi hálózat üzemeltetői ugyanis úgy vélték, hogy a Bobsled, jelenlegi kinézetében megtévesztő lehet a felhasználók számára. Azt az érzetet kelti, mintha az alkalmazás a Facebooktól származna – holott az egy külső vállalat (a T-Mobile) terméke. Úgy tűnik tehát, hogy a távközlési szolgáltató nem fordított elég figyelmet és energiát arra, hogy megkülönböztesse fejlesztését a natív Facebook alkalmazásoktól.

A T-Mobile közlése szerint önként, külső nyomás nélkül függesztették fel a Bobsled működését. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyi ideig tart a pihenő, mivel a vállalat ezzel kapcsolatban még nem nyilatkozott. Minket, európaiakat egyébként is kevésbé érint az eset: mire az öreg kontinensen is megjelenik a szolgáltatás, addigra minden bizonnyal már megújult designnal láthatjuk majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés