Connect with us

Firefox 4: 100 millió letöltés felett

Kütyük

Firefox 4: 100 millió letöltés felett

Nem megjelent, hanem valósággal berobbant a köztudatba a Mozilla legújabb browsere.

Egy hónapja írtunk a nyíltforrású böngésző legújabb változatáról, melyet komoly érdeklődés övezett: a fejlesztők 7,1 millió letöltésről számolhattak be 24 óra és 15,85 millióról 48 óra alatt. Az elmúlt hétvégén pedig meg lett a 100 milliós mérföldkő is, számolt be büszkén a fejleményekről a Mozilla Foundation. Ez a szám ugyanis azt jelzi, hogy a Firefox negyedik generációja mára 8 százalékos piaci részesedést ért el a böngészőpiacon. Azaz a világon összesen használt browser közül majdnem minden tizedik Firefox 4. Cikkünk írásának időpontjában egyébként már közel 108 milliónál jár a számláló, a pontos, aktuális adat itt tekinthető meg.

Melyik a jobb?
Egymásnak eresztettük a rivális böngészőket, kiderítendő, hogy a Google Chrome, a Mozilla Firefox vagy a Microsoft Internet Explorer a jobb. Kíváncsi az eredményre? Kattintson!

Ennek az igen dinamikus növekedésnek egyenes következménye, hogy a Microsoft nem tudta, nem tudja teljesíteni ígéretét. Internet Explorer 9-ének megjelenésével ugyanis szerette volna elérni böngészőjének folyamatos hanyatlását, azaz visszafordítani a felhasználók elvándorlásának folyamatát. Hiába azonban a Windows 7 képességeit meglepően jól kihasználó kialakítás, megnövelt teljesítmény és biztonság, az internetezők inkább a Tűzróka felé húznak.

Az IE9 ugyanis csak a piac 3 százalékát tudta mostanáig megszerezni, ráadásul ide is elég hektikus úton jutott el. Április első hetéig nagyjából 1 százalékos részesedést mutatott fel a redmondi böngésző, majd ezt követően nőtt meg kicsit a felhasználói érdeklődés: a hónap végére tornázta fel magát 3 százalékra. Ezzel szemben a Firefox 2-5 százalékra ugrott szinte azonnal, a megjelenését követő első néhány napban, onnan pedig folyamatosan emelkedett mostanáig (és a trend folytatódni látszik). Mindamellett további jelentős emelkedés várható, mivel a Mozilla hamarosan kampányba kezd a Firefox 3.5 és 3.6 verziókat használók elérésére, és „megtérítésére”. A következő 1-2 hónapban így további százmillió felhasználóval számolnak a negyedik generációt illetően.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő