Connect with us

Hirdetés

technokrata

HTC Sensation – kétmagos okostelefon a piacon

Kütyük

HTC Sensation – kétmagos okostelefon a piacon

Minden korábbi modelljénél többet tud a távol-keleti gyártó hatalmas LCD-jű és felbontású okostelefonja.

Bejelentette legújabb, a brutális jelzőt minden kérdés nélkül kiérdemlő készülékét a HTC: Sensation nevű okostelefonja szinte minden paraméterében az élvonalat képviseli. 1,2 GHz-es Snapdragon processzort kapott, melynek érdekessége, hogy két feldolgozóegységet tartalmaz.

Erre szüksége is van, hiszen hatalmas, 4,3 colos kijelzőjén mobiltelefonos környezetben eddig nem nagyon látott felbontással találkozhat a felhasználó: 960×540 pixelnyi felület áll rendelkezésére. A 16:9-es képarányú SLCD panel kiszolgálásához pedig kell az izmos CPU. Ahogy az iparágban már szinte minden szereplőnél, a HTC Sensation esetében is Gorilla Glass védelmet kapott a kijelző, mely óvja a karcolódástól az LCD-t.

htc-sensation.jpg

768 MB RAM-mal és 1 GB-nyi tárhellyel rendelkezik az Android 2.3-as változatát (Gingerbread) futtató okostelefon (micro SD kártyahely révén tovább bővíthető) 8 megapixeles kamerája révén full HD (1080p) felbontású videók rögzítésével is megbirkózik.

Természetesen a hardveres kialakítás önmagában mit sem érne, ha ahhoz nem igazodna a készülék szoftveres tudása. A HTC továbbfejlesztette Sense kezelőfelületét, mely így már zárolt képernyő esetén is megjelenít(het) widgeteket. Ezek szolgáltatások széles skáláját tárhatják még a telefon lezárt állapotban is a felhasználó elé, kezdve az időjárási adatoktól, a közösségi hálózati aktivitásokon keresztül, egészen a részvénypiaci mozgásokig. E-mailkliensét is továbbfejlesztette a vállalat, illetve igyekezett még hangsúlyosabbá tenni a (már nem is olyan) kis készülék multimédiás képességeit. Beépített videoboltja révén vásárolni és kölcsönözni lehet filmeket. És ne higgyük, hogy csak a telefon relatíve nagy képernyőjére korlátozódik a mozgóképes élmény: USB portján keresztül HDMI jeleket küldhet ki más készülékek – például nagyképernyős tévék – számára, így akár médialejátszóként is használható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés