Connect with us

Hirdetés

technokrata

Táblagép a Merciben

Kütyük

Táblagép a Merciben

Így képzeli el a német autógyártó a tabletek és a közlekedés jövőjét.

Fél éve már írtunk egy érdekes koncepcióról, melyben szintén szerepet vállaltak a táblagépek: egy német fejlesztés a kis kommunikációs eszköz révén tette elérhetővé taxi rendelését, mely sofőr nélkül szállította el utasát a kívánt – szintén tabletről kiválasztott – célállomásra (további részletek itt). Most ismét „Európa motorja”, a német ipar rukkolt elő egy koncepcióval; ezúttal a Mercedes vizsgálta meg, miként lehetne használni a táblagépeket a gépjárművekben.

Mercedes-Benz-A1t.jpg

Az A-osztályú – hivatalosan még nem is létező, mindössze digitálisként megtekinthető – autó már külsőségeiben is magára vonja a figyelmet, rája-szerű ragadozó külseje is megérne egy misét. Mi most viszont a kormány mellé, konzol közepére illesztett táblagép miatt írunk a koncepciójárműről. Ezt a Mercedes az autó belsejében kialakított, vörös LED-megvilágításhoz illeszkedő kezelőfelületű navigációs rendszerrel látta el, amint az az alábbi videóban is megtekinthető:

Nem a német autógyár az egyetlen, amelyik nagy(obb) méretű kijelzőt szerel járművébe, a sofőr tájékozódásának megkönnyítése céljából. Az amerikai Tesla Model S Sedan szintén bír érintőképernyős LCD-vel, igaz, abban a lehetőségekhez mérten óriási, 17 colnyi folyadékkristály igyekszik a vezető keze alá dolgozni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés