Connect with us

Hirdetés

technokrata

Visszaesnek a mobiltelefon eladások

Kütyük

Visszaesnek a mobiltelefon eladások

Kevesebb a két legnagyobb mobiltelefon gyártó vállalat bevétele, a Nokia és a Motorola cég eladásai csökkentek a világszerte hanyatló kereslet miatt – derül ki a Strategy Analytics kutatócég felméréséből. Az utolsó negyedévben a mobilszállítások 10 százalékkal estek vissza 2007 utolsó negyedéhez képest.

A Nokia, a világ egyik legnagyobb mobiltelefon gyártó vállalata, 2009-es első negyedére 10 százalékkal alacsonyabb eladásokkal számol. Az előző év utolsó negyedében a profit 20 százalékkal esett vissza, a cég piaci részesedése 38,4 százalékra esett vissza, a tavalyi 40,6 százalék után, míg a Motorola közel a felére csökkent, a tavalyi 12,4 után 6,4 százalék a piaci részesedése a cégnek.

“Arra számítunk, hogy a 2009-es év első fele nagyon gyenge lesz, a gazdasági világválság, és az ünnepek utáni csökkenő kereslet miatt is” – közölte Neil Mawston, a Strategy Analytics kutatóigazgatója.

A kimutatások szerint a mobiltelefon eladások 2009-ben 9 százalékot fognak esni, így összesen 1,08 milliárd terméket adnak el az előrejelzések szerint. Az utolsó három hónapban az LG megelőzte a Sony-Ericcson-t és a Motorolát is, így a harmadik legnagyobb telefonértékesítő cége lett. A Motorola az ötödik helyre csúszott vissza a harmadik pozícióból. Az Apple 4,4 millió telefont értékesített 2008-ban, míg 2007-ben csak 2,3 milliót – adta hírül a Bloomberg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés