Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tarolnak a gyors mobil netes készülékek

Kütyük

Tarolnak a gyors mobil netes készülékek

A HSPA (3,5G) technológia nem csak a mobil szolgáltatók, hanem a készülékgyártók körében is egyre népszerűbb.

Ennek ékes bizonyítéka, hogy a GSA (Global mobile Suppliers Association) közlése szerint a mai napig egész pontosan 2137 olyan készüléktípust dobtak piacra világszerte, melynek szerves részét képezi a HSPA (High Speed Packet Access) adatátvitel. Ebben egyébként már azok a vadonatúj termékek is benne foglaltatnak, melyeket néhány hete a Las Vegas-i CES szakkiállításon tártak a nagyközönség elé a gyártók.

A GSA jelentése kitér arra, hogy egyedül a tavalyi esztendőben 861 vadonatúj, HSPA kompatibilis termék jelent meg a kereskedelmi forgalomban, ami éves szinten több mint 67 százalékos növekedést jelent. 2009-ben egyébként 214-re emelkedett azon gyártók száma, melyek ilyen készülékeket forgalmaztak, ami a 2008-ban regisztrált 164 céghez képest 30 százalékos előrelépés.

Jelenleg egész pontosan 897 olyan mobiltelefon típus érhető el a piacon, mely HSPA támogatással rendelkezik, és ezek közül 382-t tavaly január óta mutattak be. Ez azt jelenti, hogy 2009-ben mintegy 74 százalékkal több HSPA mobilt jelentettek be, mint 2008-ban, ami igen erőteljes növekedésről tesz tanúbizonyságot. A HSPA-képes notebook modellek száma egyébként ugyanezen időszakban 52 százalékkal nőtt.

A WCDMA szabványú mobil hálózatoknak ma már 96 százalékában elérhető a HSPA, mely túlnyomó részt (52 százalékban) 7,2 Mbit/s-os, vagy gyorsabb letöltést tesz lehetővé. A HSPA eszközök hasonlóan nagy arányban (51 százalékban) 7,2 Mbit/s-os, vagy fürgébb letöltési tempót biztosítanak.

21-42 Mbit/s-os sávszélességgel rendelkező HSPA+ (3,75G) kapcsolata jelenleg 32 különböző terméknek van, 11 gyártó kínálatában.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés