Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem tilthatják majd meg a Skype használatát az amerikai mobilszolgáltatók

Kütyük

Nem tilthatják majd meg a Skype használatát az amerikai mobilszolgáltatók

A hálózatsemlegesség biztosítását fogja előírni a szolgáltatóknak az új szabályzás az Egyesült Államokban.

Átalakítja a mobil és internet szolgáltatókra vonatkozó szabályzást a Szövetségi Kommunikációs Hivatal (FCC) Amerikában. A szervezet elnöke Julius Genachowski a Brookings Intézetben tartott beszédében azt mondta, hogy az új törvények szerint az adatforgalom minden fajtájának azonos feltételeket kell majd biztosítania a szolgáltatóknak.

“Kevés fontosabb feladata lehet a szabályzásnak, mint az internet nyitottságának a fenntartása. Szeretnénk elérni, hogy a világháló továbbra is az innováció, a gazdasági növekedés és a verseny motorja maradjon, és lehetőséget biztosítson a közügyekben való részvételre”- mondta az FCC elnöke az washingtoni intézetben.

A Szövetségi Kommunikációs Hivatal új szabályzása meg fogja tiltani szolgáltatóknak, hogy lassítsák vagy gátolják a hozzáférést nagy sávszélességet igénylő internetes alkalmazásokhoz vagy tartalmakhoz és elő fogja írni a telekommunikációs hálózatokat üzemeltető cégeknek az adatforgalmuk kezelésével kapcsolatos információk nyilvánosságra hozását.

 “A szolgáltatók nem lassíthatnak, vagy blokkolhatnak majd semmilyen törvényes adatforgalmat a hálózatukon és nem részesíthetnek majd előnyben semmilyen tartalmat vagy alkalmazást az előfizetőikkel kötött szerződések során. A mobilszolgáltatók a jövőben nem gátolhatják majd meg egy internetes alkalmazás használatát, csak azért, mert hasonló lehetőségeket kínál, mint a saját szolgáltatásuk”- mondta Genachowski.

Az amerikai szolgáltatók egy olyan szabályzás elfogadásáért lobbiztak, ami engedélyezte volna nekik, hogy azoknak a honlapoknak az üzemeltetőitől, akik nagy sávszélességet igénylő tartalmakat, például nagy felbontású videókat tesznek közzé, több pénzt kérjenek. Az új szabályzás ezt nem fogja lehetővé tenni a számukra, és fel kell majd hagyniuk az internetes telefonálást lehetővé tevő programok, például a Skype vagy a Google Voice használatának a tiltásával is a mobilhálózatokon.

A hálózatsemlegesség elve alapján született új szabályokat, melyek bevezetésének szükségességéről Barack Obama is beszélt a választási kampánya során, várhatóan októberben fogadják majd el. Az új szabályzás elsősorban a nagy internetes cégek, például a Google számára kedvező, míg a kárvallottjai az amerikai mobilszolgáltatók lehetnek. 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés