Connect with us

Hirdetés

technokrata

IT megoldás a recesszióra

Kütyük

IT megoldás a recesszióra

A KPN, Hollandia vezető telekommunikációs vállalata még 2007 októberében vásárolta fel a világ egyik vezető ICT-szolgáltatóját, a Getronics NV vállalatot, amellyel meglévő telekommunikációs portfolióját informatikai szolgáltatások integrálásával kívánta erősíteni.

Szakmai befektetőként a KPN célja a Getronics fejlődése és növekedése, amihez stabil pénzügyi hátteret és innovatív szemléletet biztosít. Az integráció befejezésével a Getronics brand erős márkanevének köszönhetően fennmarad és új vizuális arculattal jelentkezik. A felvásárlás eredményei már láthatóak, hiszen a két vállalat olyan ügyfeleket képes közösen kiszolgálni, mint például a Shell, amelynek 80 ezer végfelhasználóját támogatják 116 országban.

A telekommunikáció és az informatika konvergenciája a technológia szintjéről megérkezett a szolgáltatások szintjére. Ez számos új, izgalmas és mindenekelőtt költséghatékony szolgáltatás lehetőségét jelenti a felhasználók számára – mondta Rátkai Péter, a Getronics Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.#img2#

A KPN anyacég több mint 12 milliárd eurós éves bevételével és kétszámjegyű növekedési ütemével nagyon stabil pénzügyi hátteret jelent számunkra. Ez a stabil pénzügyi háttér, a sokéves gyakorlatban bizonyított szakmai kompetenciánkkal és az ICT költségek csökkentését jelentő szolgáltatásainkkal biztosítja számunkra 2009-ben is a növekedés lehetőségét – tette hozzá Rátkai.

A Getronics az ICT-szektorban szolgáltató vállalat, és a legnagyobb ICT szolgáltatás-szállító a Benelux államokban. Az infokommunikációs munkakörnyezet, adatközpont- és hosting szolgáltatások, valamint rendszerintegráció és tanácsadás területén szakértő vállalat az informatikai és telekommunikációs szolgáltatások teljes körű portfóliójával rendelkezik, így a világ legnagyobb vállalatai számára is minőségi szolgáltatást nyújt. A Getronics Magyarországon két leányvállalatot működtet, amelyek 14 milliárd forint éves bevétellel rendelkeznek és 450 alkalmazottat foglalkoztatnak.

A Getronics Future-Ready Workspace (infokommunikációs munkakörnyezet) szolgáltatása a vállalatoknál található munkakörnyezetek teljes informatikai és kommunikációs infrastruktúrájának hatékony üzemeltetését biztosítja. A Future Ready Workspace kialakítása során tipizált munkakörnyezeteket (pl: főnök, kereskedő, könyvelő) tervez meg, vezet be és üzemeltet a Getronics. A tipizált munkakörnyezeteket szabványos modulokból építi fel, valamint meghatározza az egyes munkakörökben elérhető szolgáltatásszinteket.

A munkakörnyezet alkalmas hatékonyság növelésére a folyamatok akár 50%-os optimalizálásával, gyorsabban áthangolható üzleti igényeknek megfelelően, ugyanis a munkakörnyezet üzemeltetése nem a vállalaton belül végződik. A munkatársak testreszabott munkakörnyezetet használhatnak – közölte Újvári Krisztián, a Getronics Magyarország Kft. Future Ready Workspace tanácsadója.#img3#

A felhasznált technológiák lehetővé teszik, hogy a vállalatok és különféle szervezetek felhasználói biztonságosan, bármikor és bárhonnan kommunikálhassanak és együttműködhessenek a megszokott környezetben. A Getronics Future-Ready Workspace, biztosítja, hogy a szervezetek ICT-infrastruktúrája rugalmasan kezelhető és megfizethető, valamint a változások követésére is felkészült legyen.

Az új Future-Ready Workspace – infokommunikációs munkakörnyezet – koncepciónk az informatikai és telekommunikációs szolgáltatások integrálását és hosszú távú folyamatos, magas szintű üzemeltetését nyújtja ügyfeleink számára. A jövő kihívásainak is megfelelő munkakörnyezet átláthatóvá és tervezhetővé teszi ügyfeleink számára az ICT-költségeket, és használatával a jelenlegi üzemeltetési költségek tapasztalataink szerint 20-30 százalékkal csökkenthetők – tette hozzá Rátkai Péter.

A Future-Ready Workspace a Getronics több évtizedes üzemeltetési tapasztalatait használta fel, kialakításában az üzemeltetési szolgáltatásait régóta igénybe vevő legnagyobb ügyfelei is aktívan részt vettek, például a Ford, vagy a Canon. Európában a Holland Pénzügyminisztérium kötött szerződést 2008 augusztusában a Getronics-szal, 22 kormányzati intézményében 21.000 munkaállomás Future-Ready Workspace-szel történő üzemeltetésre. A Getronics Magyarország felkészült a hazai vállalatok munkakörnyezeteinek üzemeltetésére, ehhez megfelelő nemzetközi tapasztalati háttérrel, hazai erőforrásokkal és helyismerettel is rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés