Connect with us

Hirdetés

technokrata

Halványul a Nokia csillogása

Kütyük

Halványul a Nokia csillogása

A Nokia mobiltelefon-gyártó népszerűsége egyre csökken a fiatalok körében – erre mutat rá egy közösségi site, a Habbo Hotel felmérése.

Több mint 30 országban, 112 ezer tizenéves bevonásával készült felmérés szerint a válaszadók már csak 21%-ának kedvenc telefonmárkája a Nokia, az egy évvel korábbi 29 százalékhoz képest.

A Nokia értékesíti világszerte a legtöbb mobilkészüléket, ám Olli-Pekka Kallasvuo, a Nokia elnök-vezérigazgatója többször is kifejtette, hogy a Nokia szeretne lenni a világszerte legismertebb és leginkább kedvelt márka.

A legutóbbi éves márka rangsorban a Nokia volt a legmagasabbra értékelt nem amerikai márka, összesítve akkor a General Electric mögött az ötödik helyen állt, mintegy 36 milliárd dollárra taksálva a cég értékét.

A Habbo-felmérésből néhány fejlődő ország, mint például India és Kína kimaradt, ahol a Nokia a piacvezető márka. A válaszadók átlagos életkora 13-16 év között mozgott.

A Sony Ericsson, mely erős pozíciókkal rendelkezik a fejlett piacokon, a második helyen zárt a fiatalok rangsorolási listáján, bár a tavalyi 21 százalékról 18-ra csökkent a támogatottsága.

A Motorola visszacsúszott a hatodik helyre, a Samsung, az LG és az Apple utasította maga mögé az egykor szebb napokat is látott amerikai óriást.

Idén a gazdasági válság miatt világszerte csökkenő kereslet mutatkozik a készülékek iránt, egyes szakértők szerint a mobiltelefon-piac akár 10%-kal is zsugorodhat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés